5 Mart 2007 Pazartesi

Açıklama bekliyoruz: Özdemir Nutku iktidarı yıkılacak mı?..

Özdemir Nutku iktidarının yıkılmak üzere olduğu, bu amaçla OYÇED'in (Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği), Özdemir Nutku'yu koruma yönündeki tescilli kararının kaldırılması yönünde çalışmalar yapıldığı haberlerini basından izliyoruz. Daha da önemlisi, OYÇED üyeleri bu gidişi doğrular nitelikte demeçler vermektedirler.


Özdemir Nutku iktidarı, gerek konumu, gerek içinde barındırdığı skandalları, gerekse her yıl sahnelerle buluşturduğu oyuncu sayısıyla cumhuriyetimizin en önemli yozlaştırma merkezlerinden biridir. Coşkun Büktel adlı yazarımızın, insanlık kültürüne malolmuş THEOPE adlı yapıtının halka ulaşmasını engellemek isteyen Özdemir Nutku iktidarı, önemli bir kurum haline gelmiştir. Ulusal tiyatro düzleminde örgütlenen Özdemir Nutku iktidarı, OYÇED'i de gölgeleyen işlere imza atan büyük bir adam gibi görünmeyi başarmıştır. Festivallere, konserlere, konferanslara yaptığı müdahalelerle, adını tarihe yazan Özdemir Nutku iktidarı, artık "Özdemir Nutku skandalı" ile anılmaya başlanmıştır...


Ülkemizin, her geçen gün, daha çok içine yuvarlandığı kültürel çoraklaşma büyürken, OYÇED neden Özdemir Nutku iktidarı'nı yıkma ihtiyacı duymaktadır? Şayet, bu bilgi doğruysa, yerine kimin onursal başkan seçileceği düşünülmektedir? Bu konudaki samimiyeti kanıtlayacak kaç tane yeni Nutku iktidarı oluşturulmuştur?

Özdemir Nutku iktidarı, sadece sahip çıkmamız gereken kültürel mirasımız değil, aynı zamanda yapıtlarımızın halkımıza ulaşmamasında büyük işlevleri olan önemli bir skandalsal buluşma kurumudur. Coşkun Büktel'in iddialarının yalanlanacağını umuyor, yetkililerden Özdemir Nutku iktidarının yıkılmayacağına dair derhal bir açıklama bekliyoruz!..


Kamuoyuna saygıyla duyurulur...


OYUN DERGİSİ


Önemli not: www.coskunbuktel.com sitesindeki; "OYÇED NE HAKLA AÇIKLAMA BEKLİYOR?" adlı yazıyı okumanızı öneririz...