6 Temmuz 2017 Perşembe

Benden bahsetmesine karşın adımı veremeyen Coşkun Büktel üfürüyor!

PERİNÇEK NE KADAR İNANDIRICI?
Doğu Perinçek'i dinlerken çoğu zaman eski bir arkadaşımı hatırlamadan edemiyorum. Bir zamanlar benim eserlerimi beğenen ve özellikle bir tanesi içinTürk yazınında bir zirve olduğunu söyleyen yakın bir arkadaşım vardı. Derken, bir gün saçma sapan bir nedenle tartışıp bu arkadaşla yollarımızı ayırdık. Ben eski dostluğumuzun hatırına susmayı tercih ettiğim halde, arkadaşım beni baş düşmanı ilan etti, hakkımda savcılıklara dilekçeler verdi ve zirve dediği eserim hakkında da, 24 saat içinde fikir değiştirip o eserimin çöp olduğunu söyledi. Ne kadar inandırıcı olabileceği hiç umurunda değildi. Kaç kişi inansa kârdı.
Perinçek'inki de o hesap: 24 saat içinde 180 derece fikir değiştirse ve dün ak dediğine bugün kara dese bile, söylediklerine aslında kendi de pek inanmasa bile, insanları inandırabileceğine aşırı (sağlıksız) bir güven duyuyor. Bugün Rusya'ya ve orduya yakın durduğu için, dünyada ve Türkiye'de meydana gelen her olayı Rusya ve ordu optiğinden bakarak heyecanla (ve elbette ki arkadaşımdan çok daha yetkin bir inandırıcılıkla) yorumluyor; ama ben, yine de, yarın herhangi bir nedenle Rusya ile bozuşur ve karşı tarafla el sıkışırsa, bugün söylediklerinin tam tersini aynı heyecanla söylemeye hazırlanmak için, 24 saatin, arkadaşıma yettiği gibi, Perinçek'e de, fazlasıyla yeteceğine inanıyorum.

BeğenDaha fazla ifade göster
Yorum Yap
Yorumlar
Coşkun Büktel BİR İNSAN DEĞİŞMİŞSE VEYA DAHA ÖNCE BİLİNMEYEN DEĞİŞİK YÖNLERİ ORTAYA ÇIKMIŞSA; SİZİN DE ONUN HAKKINDA (GEREKİRSE 180 DERECE) FİKİR DEĞİŞTİRMENİZ, MAKUL SAYILABİLİR. AMA YAYINLANMIŞ VE YILLARDIR HİÇBİR DEĞİŞİKLİĞE UĞRAMAMIŞ BİR ESER HAKKINDA, HELE DE 24 SAAT İÇİNDE, 180 DERECE (HEM DE OLUMSUZ YÖNDE) FİKİR DEĞİŞTİRMEYİ, HİÇBİR HİTABET YA DA KURNAZLIK YETENEĞİ, MAKUL GÖSTEREMEZ. HELE SIRADAN İNSANLAR HİÇ GÖSTEREMEZ.

TIPKI ONA BENZER BİÇİMDE, BEN, AKP HAKKINDA DA, DEĞİL 180 DERECE, 80 DERECE FİKİR DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİLE, NE KADAR YETKİNLİKLE SAVUNULURSA SAVUNULSUN, MAKUL BİR NEDEN GÖSTERİLEBİLECEĞİNE İNANMIYORUM.

BeğenDaha fazla ifade göster
Yanıtla4 saat
Coşkun Büktel YİNE DE ŞUNU BİR HAKİKAT OLARAK HAFIZAYA KAYDETMEK GEREK: BAZI İNSANLAR GERÇEKLERİ BİLE İNANDIRICI KILAMAZKEN; DİĞER BAZILARI YALANLARI BİLE GAYET İNANDIRICI KILABİLİR.

BeğenDaha fazla ifade göster
Yanıtla4 saat