4 Ocak 2017 Çarşamba

Millî Gazete, Boğaziçi Üniversitesi'ni belgesiz de olsa çok sert eleştiriyor!

Bu neyin hazırlığı?

Tolga Saçıkaralı
14 Aralık 2016

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos Kampüsü'nde neler oluyor? Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerin kaldığı kampüste, öğrencilerden akıl almaz iddialar geliyor; kampüste öğrencilere alenen uyuşturucu satılıyor. Kız ve erkek karışık kalınan yurtta fuhuş yapılıyor. 2 bin, 3 bin lira gibi meblağlar ile kumar oynatılıyor… Tüm bu rezaletlere ise yetkililer ses çıkarmıyor. Ülkenin en zeki çocuklarını toplayan üniversitenin bu tutumu, gelecek nesillerin İslâm düşmanı olarak yetişmesine sebep oluyor. Rektörlüğe yeni atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın Kilyos'taki skandallara karşı nasıl tepki vereceği ise merak konusu…


KUMARA TEŞVİK EDEN AKADEMİSYEN


Boğaziçi Üniversitesi'nde hazırlık okuyan öğrenciler, Kilyos Kampüsü'ndeki hocaların namaz kılan öğrencilere karşı önyargıyla yaklaştığını söylüyorlar. Üstelik hocaların sürekli sarhoş dolaşan öğrencilere bile müdahale etmedikleri anlatılıyor. Bununla da kalmayan akademisyenlerin öğrencileri kumara teşvik ettiği iddia ediliyor. Hatta durumdan rahatsız olan öğrenciler, Edebiyat dersi hocalarından Çağdaş Kalafat'ın sınıfta, öğrencilerine poker pulu dağıttığını övünerek anlattığını söylüyorlar. Tüm bu skandal davranışların okulda artık adetleştiğini belirten öğrenciler, YÖK'ten Kilyos Kampüsü'nde inceleme yapmasını talep ediyorlar… 


ODADA HERKES SİGARA İÇEBİLİYOR


Kilyos Kampüsü'ndeki yurtlarda yangın alarmları çalışmıyor. Odalarda herkes istediği gibi sigara içiyor. Olası bir yangın durumunda çok büyük facialar yaşanabilir. Öte yandan öğrenciler, bazı arkadaşlarının gece odaya içkili geldiğini ve odaya kustuğunu anlatıyorlar. Ayrıca derslere sürekli sarhoş halde gelen öğrencilerin olduğu ve bu öğrencilerin cezai işlem görmedikleri iddia ediliyor.


İşte Boğaziçi öğrencilerinden gelen diğer iddialar:


Okulun içindeki sosyal tesiste şarap ve viski satılıyor.


Kantinde ciddi paralarla poker oynanıyor.


Karma yurtta son giriş saati akşam 11 ama kızlar giriş katındaki pencerelerden içeriye erkek alıyorlar.


Okulun yanında bar var, market yok.


Okulda feminist görüş çok yaygın. Üniversite sanki İstanbul’da değil de İslâmofobinin yaygın olduğu bir Fransız köyünde gibi. Okulun çöplerinde her zaman içki şişesi görebilirsiniz.


Hazırlığa ilk başladığında tesettürlü olup açılan çok fazla kız var. Ayrıca erkeklerin çoğu da ortamdan bunalıp hazırlıkta namaz kılmayı bile bırakıyor.


Bir arkadaşımız, okulun başında yatağının altına sıkıştırılmış ot buldu.