1 Ocak 2016 Cuma

Avukat Reyhan Kayışlı'nın müvekkili Mustafa Demirkanlı yargılanacak!...

Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın Yargılanmalarına Devam Edildi
Coşkun Büktel'in, Tiyatro...Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı tarafından şahsına internet ortamında yöneltilen küfür ve hakaretler nedeniyle Avukatı Burhan Gün aracılığı ile savcılığa yapmış olduğu suç duyurusun ardından, Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın tarafından kamu davası açıldı. Sanık Büktel'in TCK 125/1-2-4, TCK 125-1, TCK 53 ve TCK 43/1 nci maddelerden cezalandırılmasını isteyen savcı, hakaret suçlarının aynı kasıt altında, yakın tarihler aralığında yapıldığı için zincirleme suç olarak kabul edildiğini de ifade etmiştir. 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 15 Kasım 2011 günü yapılan ilk duruşmada sanık Büktel savunmasında; iddianame içeriğinin genel olarak doğru olduğunu ancak iddianamede yer alan "ortada sandık..." şeklinde devam eden ifadelerin kendisine ait olmadığı belirtmiştir.
Şikayetçi Mustafa Demirkanlı ve vekili Av. Volkan Eker'in müdahil olarak duruşmaya katılma talepleri kabul edilmiş, katılan vekiline yazılı beyanda bulunması için süre verilmesi nedeniyle duruşma 10 Nisan 2011 tarihine ertelenmiştir.

Hilmi Bulunmaz'ın 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki Yargılanması...
Prof. Dr. Nurhan Tekerek ve Avukat Burhan Gün tarafından H. Hilmi Bulunmaz hakkında yapılan şikayet sonrası açılan davanın  6. celsesi İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 15 Kasım 2011 tarihinde devam edildi.

Ara kararda: Sanığın son savunmasının alınmış olduğunu; "Dosyamızın bütün halinde daha önce sulh ceza mahkemesince inceleme de yapan   Doç . Dr. Ali Kemal Yılmaz'ın bilirkişi atanmasına, dosyalarımız ve  gelen sulh ceza mahkemesi dosyası ile birlikte kendisine tevdi edilen sanığın davranışlarının hukuki bir şekilde saptanmasının, iddia ve sanık savunmalarının tartışılarak saptanmasının istenmesine" karar verilerek duruşma 1 Şubat 2011 tarihine ertelenmiştir.

H. Hilmi Bulunmaz'ın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki Yargılanması...
Tiyatro...Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı tarafından şahsına internet ortamında yöneltilen küfür ve hakaretler nedeniyle Avukatı Burhan Gün aracılığı ile savcılığa yapmış olduğu suç duyurusun ardından, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşma  27.10.2011 tarihinde gerçekleşti.

Şikayetçi Mustafa Demirkanlı, sanıktan şikayetçi olduğunu mahkemeye  katılma talebi olduğunu beyan ederek, Sanık Bulunmaz'ın sadece şikayet tarihinden sonra da 80- 100 defa bu mahiyette yazılar sahsıma yöneltilmiştir. Hatta 2 gün önceki internet çıktısını da mahkemenize sunuyorum, ayrıca 2 sayfalık metnin ı sayfalık metne dönüştürülüp eksiklikler ve sapmalar yapıldığı doğru değildir, dedi. Şikayetçi Mustafa Demirkanlı'nın ve vekilinin davaya müdahil olarak katılmalarına karar verildi.

Av. Burhan Gün de: "Kaldı ki bir değil pek çok sayıda hakaret içeren sözler içeren yazılar vardır, sanığın sunduğu  belgeleri inceleyip beyanda bu1unacağım, ayrıca sanık davaların görüldüğü mahkemeleri biz avukatları da hedef göstererek çeşitli yazılar yazılmaktadır. Bize göre kasıt oluşmuştur, ayrıca ben de yazılı beyanda bulunacağım ve ekinde henüz dün itibariyle internette sanığın yayınladığı yazı çıktılarını sunuyorum, bunları mahkemenize kanaat oluşabilir diye mahkemenize sunuyorum, dedi.

Katılan vekiline sanığın bu celse sunmuş olduğu belgelere dair beyanda bulunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, duruşmanın 28/02/2012 gününe ertelenmesine karar verildi.

H. Hilmi Bulunmaz'ın Diğer Davaları
Oyun Atölyesi, Kemal Aydoğan ve Haluk Bilginer tarafından açılan ceza ve hukuk davaları devam ederken  Av. Mehmet Bozkır ve Tiyatro... Tiyatro... Dergisi İmtiyaz Sahibi Gülhan Avşar Demirkanlı'nın şikayetleri üzerine açılan davalar Aralık ayında başlayacaktır.
Ayrıca, Seval Deniz Karahaliloğlu ve Levent Çağlayan'ın da Trabzon ve İzmir savcılıklarına yapmış oldukları suç duyurularının sonucu beklenmektedir.
Haber Giriş Tarihi: 20 Kasim 2011
Bu Haberi Arkadaşına Gönder!
Türk Tiyatrosu Bir Devini Kaybetti
Barolar Birliği ile Sanatçılar Girişimi Arasında Büyük İşbirliği
Tiyatro… Tiyatro… Dergisi 24. Yıla Koşuyor
Tiyatronline'dan Kurultay Çağrısı
Tiyatroculardan Basın Açıklaması
DOT ve Tiyatro Kumpanyası Bakanlık Desteğini Reddetti
Bakanlığın Para Yağdırdığı Tiyatro Grubu!
Susmuyoruz, susmayacağız.
Tuncay Özinel'i de Kaybettik
Nejat Uygur hayatını kaybetti