3 Aralık 2015 Perşembe

İflâs edip kepenkleri indiren MUHBİR Tiyatro... Tiyatro... Dergisi üfürdü...

Büktel Ve Bulunmaz’a Bir Hapis Cezası Daha…

Yayın Yönetmenimiz Mustafa Demirkanlı’ya hakaret ettikleri iddiasıyla 42 . Asliye Ceza Mahkemesi’nde  yargılanan Coşkun Büktel ve H. Hilmi Bulunmaz için bugün (3 Aralık) görülen 2. Celse’de karar verildi.
Her iki sanık hakkında 2 ay 15 gün hapis cezasına karar veren yargıç, daha önceki sabıkalarını da dikkate alarak, ertelemeye gerek görmediğini karara şöyle yazdırdı: “Sanıkların geçmişteki halleri, dosyaya yansıyan kişilikleri, suç işleme hususundaki eğilimlerine göre cezaları ertelendiğinde bir daha suç işlemeyecekleri ve suç işlemekten çekinecekleri yolunda mahkememizde kanaat oluşmaması ve yasal şartların gerçekleşmemesi nedeniyle, sanıklar hakkında 5271 sayılı yasanın 231/5 ve TCK’nun 51. Maddelerinin uygulanmasına YER OLMADIĞINA.”
Büktel ve Bulunmaz’ın video yayınıyla alenen küfür ve hakaret ettikleri nedeniyle mahkum oldukları ve Yargıtay’da olan 11 ay 20 günlük hapis cezaları da bulunuyor.
Aynı videoyu ısrarla yayında tutarak yeni davaları da göze aldıkları anlaşılan iki şahıs hakkında hakaretleri nedeniyle çok sayıda soruşturma da devam etmekte. Video kaydının yayında olması nedeniyle suç tarihi şikayet edecek şahsın videoyu gördüğü tarih olacağı için çok sayıda yeni soruşturmanın başlaması da olası, ancak her iki şahıs videoyu yayından kaldırmayarak suçu işlemeye bile isteye devam ediyorlar.
Coşkun Büktel’in katılmadığı diğer davaları için de “Zorla Getirilme Kararı” verildi.
6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmadığı için “Zorla getirilme kararı” verilmişti. 23 Aralık’ta görülecek olan duruşmaya  getirilmesi ya da gelmesi bekleniyor.
Ayrıca, Bulunmaz’la birlikte sanık oldukları duruşmalara da katılmayan Büktel hakkında 17. Asliye Ceza Mahkemesi de “zorla getirilme kararı” vermişti. Bu duruşma da 19 Nisan’a ertelendi.
Yayın Yönetmeni’nin GörüşüDuruşma sonrası görüşüne başvurduğumuz Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı: “Büktel için verilen ilk hapis cezası da, bu hapis cezası da bana acı veriyor, üzülüyorum, ancak Coşkun Büktel hakkında kendisini hakaret ettiği sosyal medya hesabından ve ayrıca mail ile mutlaka ikaz etmiş, hakaretine son vermesini aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağımı bildirmiştim. Bütün çağrılara ya dalga geçerek yanıt verdi ya da yanıt vermedi, tüm dava dosyalarında bu ikazlarım bulunmaktadır, bu ikazlar yargıç tarafından, eylemdeki kast unsurunu ortaya koyan ciddi bir karine olarak değerlendirilmekte ama Büktel maalesef umursamamakta.
Yıllarca Hilmi Bulunmaz’a güvendi, onun çok dürüst olduğunu, her şeyin gerçeğini söyleyen 2-3 insandan biri olduğunu savunarak, herkese karşı her türlü suçlamayı yaptı, ancak kavga ettikten sonra sanırım eski arkadaşı Bulunmaz’ı daha iyi tanıma olanağına bulmuştur. Ancak, bu konuda bir zamanlar inandığı, desteklediği kişinin eylem ve söylemlerini sorgulamadığı gibi bu yanlışından dolayı hakarete uğrayan tiyatro insanlarından, bu duruma vesile olmuş olduğu için özür dileme nezaketi de göstermedi.
Bir duruşma sonrası, hakaretlerine son vermesi, özür dilemesi karşılığında tüm davaları geri çekeceğimi söylemek için seslendiğimde dönüp bakmadığı gibi, konuşmak istememi de sosyal medya hesabında eleştirerek, hakarete varan söylemleriyle tüm bağları kopardı. Ancak, ilişki kurar, özür dilerse bugün bile hem soruşturma aşamasında hem de yargılama aşamasında olan davalarda şikayetlerimden vaz geçebilirim, tabii bu sadece Coşkun Büktel için geçerli.” dedi.
http://www.tiyatrodergisi.com.tr/?p=4560#.VmB45PnhCM8