1 Mayıs 2015 Cuma

Ses'e sıcak bakmasak da, Yasin Öztahran'ın satın almasına karışmadık!

Yasin Öztahran müthiş ilginç biri. On yılı aşkındır bizimle birlikte çalışıp "kuyumculukla ilgili işlerimizin teknik sorumluluğunu yürüten" Koray Aysak'la doğduğu günden bu yana "arkadaş" olan Yasin Öztahran, bizim şirketimizin içine girip çıkmasına karşın ancak yedi ay önce şirketimizde çalışmaya başladığında sadece "sigortalı düz işçi" olmakla birlikte büyük güç harcayıp, "elmas kalemler tâciri" Cemal Bulunmaz'ın sağ kolu oldu! 

Yasin Öztahran, "kapitalist bir işletme" olan Bulunmaz Kuyumculuk'ta çalışmasına, kendisine hiçbir zorlamada bulunmamamıza karşın, kendi "özgün bir sosyalist" olduğunu dile getirmekle birlikte Türkiye başta olmak üzere dünyadaki magazin basınını da "fazla yakından" izliyor... 

Yasin Öztahran, bizim İskenderun'a gidip, "Marko Paşa Müzikâli"ni izlememizde ateşleyici olan kişilerin başında geliyor... Mesut Alptekin ile birlikte gittiğim İskenderun'da "başka amaçlarımız" söz konusu olsa da, Yasin'in daha önce izlemiş olduğu "Pardon" filmindeki Şahnaz Çakıralp de bir etmendi. Şahnaz Çakıralp'i kapak yapan Ses Dergisi'ne 10 TL verip satın alınca, şirketimiz "işçi politikası" nedeniyle bu ciddî parayı Yasin'e ödediğimizde canımız sıkıldı... Yasin'in "Şahnaz Çakıralp hayranlığı"na tanık olunca verdiğimiz 10 TL'yi az bile bulmaya başladık. Hadi hayırlısı!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz