22 Mayıs 2015 Cuma

Pazartesi savcılığa sunacağımız dosyaya eklediğimiz çok garip bir belge

Coşkun Büktel, demiş ki:

"EMRULLAH, 6352 NOLU YASANIN TANIDIĞI HAKKI BENİM ADIMA MAHKEMEYE BAŞVURARAK KARAR HALİNE GETİRDİ. ERTELENMİŞ CEZAM İÇİN MUSTAFA'YA ÖDEDİĞİM 600 TL'Yİ İCRAYA KOYARAK GERİ ALDI."

Çok merak ediyorum, bu kadar basit ve gereksiz bir yalanı insan neden söyler? Evet, avukatı böyle bir girişimde bulundu, en basit hukuk kurallarını bile yok sayarak ama sonuç alamadı, alması da mümkün değil. Dosya mahkeme mahkeme dolaşıyor, şu anda İstanbul 9. Tüketici mahkemesine gönderildi. Dosya No: 2015/529

Sanırım ilgili yargıç da duruşmasız yetkisizlik kararı verir, tıpkı bir önceki hukuk mahkemesi gibi.


Önemli olan Büktel bu kadar basit bir konuda neden yalan söyler? Bırak KAZANMAYI, henüz anlamsız ve hukuksal karşılığı olmayan davaya bakacak mahkeme bile bulunamadı, bulunamaz da...


Şaka değil, Hukuk Fakültesi 1. sınıfta sınav sorusu olabilir, Büktel'in yukarıda açıkladığı gibi yanıt veren öğrenci doğrudan çakar.


1 . 6352 sayılı yasa bir infaz yasasıdır. Devlet'le şüpheli-sanık-hükümlü arasındaki ilişkiyi belirler, müştekinin ne işi var bu ilşkide?


2 . Büktel de yazmış ama ne yazdığını anlamamış. ERTELEME, adı üstünde erteleme... Daha erteleme süresi bile dolmamış! Neyin davası?


Büktel, yalan söylüyor çünkü açtıkları dava sonuçlanmadı bile ama bahsettiği dava söylediği gibi sonuçlansın, o dakika Hukuk Fakültesi öğrenciliğimi sonlandıracağım.


Büktel, bu yalanı neden yayıyor? "MUSTAFA'YA ÖDEDİĞİM 600 TL'Yİ İCRAYA KOYARAK GERİ ALDI." Gerçek diyorsa yukarıdaki dosya ne? "GERİ ALDI" dediği yalan değilse, karar göstersin, bir makbuz göstersin en basitinden sayın avukatının beyanını paylaşsın. Sonuç: Merak ediyorum, bu kadar basit bir konuda Büktel neden yalan söyleme gereği duyuyor? 600 TL'yi ben ödemediğime göre, adıma kim ödedi?


Örneğin, kaybettiği tazminat davasını ödemiyor, aklınca hacze gitmemi ve oradan yine mağduriyet edebiyatı yaparak, "Ben yeşil kartla yaşıyorum, bakın bana neler yapıyorlar!" diyecek. Ben zaten Büktel'in borcuna sadık olacağını hiç düşünmedim ki? Yukarıda bahsettiği dava başladığında aylık geliri 20.000 TL idi (Dava tutanaklarında kayıtlı) hukuk davası bittiğinde yeşil kartlı oldu, "dürüstlükle maruf" olduğunu iddia eden Büktel...


4 yılda aylık 20.000 TL'den, yeşil karta ricat...


Ayıp be... Şu tablo çok ayıp... Yukarıda söylediğin yalan daha da ayıp.


***

Ayrıca bakınız: