8 Nisan 2015 Çarşamba

Sosyalizme karşı LİNÇ KAMPANYASI imzası veren ŞERMOLA iflâs etti!

Oyun'un notu: Maymungötü rengi ile belirgin kıldığımız LİNÇÇİ...

***

Şarkılar Tiyatro İçin

10 Nisan 2015

Etkinlik Saati: 21:00
Etkinlik Yeri: The Mekan (Taksim)
Etkinlik Kategorisi: Müzik

2010 yılından bugüne Beyoğlu'nda üretimlerini sürdüren Şermola Performans Sahnesi'ne destek olmak amacıyla 10 Nisan'da çok sayıda tiyatrocu bu özel etkinlikle bir araya geliyor.

Sadi Celil Cengiz'in keyifli sunumuyla gerçekleşecek özel gecede, tiyatrocular bu kez şarkı söylemek için sahnede olacak.

"Türkiye'deki kültür ve sanat politikaları gün geçtikçe tiyatrocuların alanını daha fazla daraltıyor. Bu daralma içinde mekânı olan tiyatrolar bir de mekân işletmenin zorlukları ile karşı karşıya. Genellikle hiçbir destek almadan/alamadan kurulan bu alternatif mekânlar zaman içinde yaratım, işletme zorlukları ve kültür-sanat politikalarının çarpıklığı gibi bir üçgende sıkışıp hareket edemez hale geliyorlar. Şermola Performans da bir süredir böyle bir üçgende sıkışmış durumda. Bunun için tiyatrocu dostlarımızın desteğiyle Şermola Performans Sahnesi yararına bir konser düzenliyoruz. Dayanışma ruhuyla gerçekleşen konserin gelirleri Şermola Performans'ı ekonomik darboğazdan kurtarmak için kullanılacaktır."

ŞARKILAR TİYATRO İÇİN! Bir dayanışma konseridir.

Gecede sahne alacak isimler: Ayça Damgacı, Çiçek Dilligil, Çiğdem Erken, Deniz Türkali, Emre Kınay, Engin Alkan, Erdem Şenocak, Erkan Kolçak Köstendil, Fırat Tanış, Funda Eryiğit, Orhan Alkaya, Sermet Yeşil, Sevinç Erbulak

Biletler: Biletix, Şermola Performans, TheMekan, D22, Tiyatro Hal, Emek Sahnesi, İkinciKat, SekizinciKat, Kumbaracı50, Karakutu, YanEtki

Şermola Performans Nedir?

Şermola Performans, Mîrza Metîn ve Berfîn Zenderlioğlu’nun öncülüğünde, Destar Tiyatro bileşenlerinin ve destekçilerinin çabalarıyla kurulmuş bir performans sahnesidir.

Kurucu ekibin amacı, kendi çalışmalarını daha fazla disiplinize etmek, gösterimler yapabilmek, sahne sıkıntısı yaşayan farklı tiyatro gruplarıyla ve farklı disiplinlerle mekânı paylaşmak oldu.

Mekân Şubat 2010’da kiralandı ve sahnenin tadilatı ve ihtiyaçları uzun uğraşlardan sonra büyük oranda giderildi.

Bugüne kadar başta tiyatro olmak üzere dans, konser, kısa film, belgesel, söyleşi gibi birçok etkinliğe ve farklı disipline kapılarını açan mekân, 80'in üzerinde farklı gruba ve 200 civarında farklı etkinliğe ev sahipliği yaparak 5 yıl boyunca neredeyse her gün kapılarını açık tuttu.

Farklı disiplinler için atölyeler gerçekleştirildi. Dayanışma ve sosyal sorumluluk projeleri için kapılarını açtı.

(Kaynak: http://nerdenezaman.com.tr/?p=etkinlik_takvimi_detay&cl=muzik&i=6109)