16 Nisan 2015 Perşembe

Sanık Yaşam Kaya için 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yardımcı dilekçe!

T.C.
İSTANBUL
13. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'NA


DOSYA NO: 2015/25 Esas


KONU: Sanık Yaşam Kaya'nın, basın - yayın organlarını birer suç aygıtı gibi görmesini gösterme kaygısıyla verdiğimiz YARDIMCI DİLEKÇE!

1 - Dâvânın ilk duruşmasına katılamadığım için, tanıkların "YALANCI TANIK" gibi ifade vermelerine müdahil olamadım. Duruşma tutanağını okuduğumda, tanıkların kendilerinden asla ve kesinlikle emin olamama hâlini hemen saptayabildim. Tanıkları reddediyorum!... Tanıklar gerçeği değil, asla gerçek olmayanı, işlerine gelen gerçeği gündeme getiriyorlar...

2 - Sunduğum belgelerden de anlaşılabileceği gibi, Sanık Yaşam Kaya'da bir "anımsamama" yada "yanlış anımsama" alışkanlığı var. HAKARET gibi basit bir suçla yargılanıp, küçük bir ceza almasını arzu ettiğim Sanık Yaşam Kaya, "Olmayanı olmuş yada olmuşu olmamış gibi göstererek!", aynı zamanda İFTİRA suçunu da işlemeye niyetli olduğunu kanıtlıyor... Böylelikle Sanık Yaşam Kaya, yalnızca HAKARET suçu nedeniyle değil, aynı zamanda İFTİRA ve TEHDİT suçlarıyla da yargılanmalıdır! Zâten bana attığı e-posta içeriğinde TEHDİT suçu ögeleri bulunmakla birlikte, Sanık Yaşam Kaya'nın kardeşi Tanık Umut Çağlar Kaya'nın "beyanından da anlaşılacağı gibi" gayet net bir TEHDİT suçu ögesi vardır... Şöyle ki:

"Ben, iddia edilen olayı gözümle görmedim. Sanık, benim kardeşim olur. Kardeşimin İnternet'teki yazılarını takip ediyordum. Bundan 6 yıl önce müştekinin, Yaşam'a hitaben, İnternet'teki bir yazısında annemize hakaret ettiğini okudum. Bunun üzerine kardeşim olan sanığı uyardım. Kendisi de, 'MÜŞTEKİ HAKKINDA GEREĞİNİ YAPACAĞINI' söyledi. Yine değişik zamanlarda müşteki, İnternet ortamında, sanığa hakaret içerikli yazılar yazmıştı. Bu hakaretleri, müştekinin kendisine ait blogunda okumuştum. Benim konuya ilişkin bilgim ve görgüm bundan ibarettir."

3 - Sanık Yaşam Kaya, 1101 kişinin imzasını toplayarak, bana karşı Nisan 2009'da "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" başlatıp kampanyanın günümüze dek sürmesine yardım ve yataklık etti! 

4 - Bu dâvâ dosyası tikel olarak değil, tümel olarak incelenmelidir. Şöyle:

a) 7 Mart 2008 tarihli BİRİNCİ ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI
http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2008/03/bir-iftirann-bataklk-anatomisi.html

b) 29 Nisan 2009 tarihli İKİNCİ ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI
http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2009/04/yalan-makinesi-ve-kufurbaz-mustafa.htm

c) 29 Aralık 2009 tarihli ÜÇÜNCÜ HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI
http://tiyatroyun.blogspot.com.tr/2010/03/hilmi-bulunmaz-yarglanyor.html

d) LİNÇ KAMPANYALARI incelenip, BİLİRKİŞİ RAPORU yazılmalıdır.

e) Olasıysa, bu dâvâ dosyası için de BİLİRKİŞİ RAPORU yazdırılmalıdır.

5 - Hukuksal bilgiler toplandıktan sonra Sanık Yaşam Kaya HAKARET, İFTİRA, TEHDİT, SUÇ UYDURMA suçları nedeniyle ceza almalıdır!

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim... 17 Nisan 2015


HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ