19 Temmuz 2014 Cumartesi

Demirkanlı & Reyhan Kayışlı, göz göre göre hukuku saptırmak istiyor...

İSTANBUL CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA

ŞİKAYETÇİ: Mustafa Şükrü DEMİRKANLI
VEKİLİ: Av. Reyhan KAYIŞLI
ŞÜPHELİ: Hüseyin Hilmi Bulunmaz
SUÇ: Hakaret, iftira

AÇIKLAMALAR

1 - Şüpheli, yöneticisi ve sahibi olduğu www.tiyatroyun.blogspot.com adlı kişisel web sitesinde, belli aralıklar ve tarihlerde şikâyetçi müvekkilin doğrudan şahsı ve tiyatro insanlarına yönelik hakaret, aşağılama ve iftira niteliğinde yazılar yayınlamış ve halen de yayınlamaya devam etmektedir.

2 - Şüpheli ve kendisi gibi küfürlü yayınlar yapan Coşkun Büktel isimli şahıs hakkında tiyatro yayıncılarının girişimi ile "Tiyatro İnsanları Olarak, Yayınlarımıza ve Yayıncılarımıza Yönelik; İftira, Karalama, Baskı Altına Alma Girişimlerini Kınıyoruz!" başlıklı ikaz bildirisi hazırlamış ve hemen hemen tüm tiyatro örgütleri, 42 tiyatro topluluğu ve 1000'in üzerinde tiyatro insanı tarafından imzalanarak "küfürsüz, hakaretsiz yayın yapmaları istenmiştir. Şüpheli söz konusu bildiriden sonra küfürlü yayınlarını arttırarak sürdürmüş; bu konuda hakkında yapılan şikâyetler sonucunda çok sayıda mahkûmiyet kararı verilmiştir. Söz konusu kararların UYAP ortamından görülebilmesi mümkündür.

3 - Şüpheli, internet sitesini;

02.09.2013 tarihinde başlayan ve halen süren yayınınla da müvekkile yönelik hakaretlerini ısrarla sürdürmektedir. Şüpheli kendisine ait olan internet sitesinde http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/09/1100-kisilik-linc-kampanyasi-uyelerine_2.html link ile

"HİLMİ BULUNMAZ'ın (Açık seçik; yalancı, pespaye, alçak... olduğunu söylüyorum. / Suratında, hala tazeliğini koruyan; alçak, pespaye, şerefsiz... / Demirkanlı gibi sol memesinin altında yürek yerine lağım çukuru bulunan reziller, / alçaklıktır, pespayeliktir, şerefsizliktir!... Eh, bu saydıklarım zaten senin tescilli özelliklerin olduğuna göre / Seni sıçtığın yere kadar kovalayabilirim. / Basan kişinin elini yada bir başka organını öpmek yada yalamak için mi?!...) gibi ifadeler ve küfürlerle dolu yazısını yayımladığı için Ertuğrul Timur'a yönelik LİNÇ GİRİŞİMİni sürdürmekten geri durmamışlardır" şeklinde ifadeleri yayınlamıştır.

4 - Şüphelinin yukarıda belirttiğimiz ifadeleri TCK 125 ve devamı maddelerinde tanımlanan hakaret suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle suç oluşturan bu eylemin cezalandırılması için şikâyette bulunma zorunluluğu doğmuştur.

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan ve resen dikkate alınacak nedenlerle şüphelinin suç oluşturan eylemlerinin cezalandırılması için gerekli koğuşturmanın yapılmasını vekâleten talep ederim.

Şikâyetçi Vekili
Av. Reyhan KAYIŞLI