10 Haziran 2014 Salı

Avukat Reyhan Kayışlı, Gülhan Demirkanlı'yı çıkmaz sokağa sokuyor...

Av. Reyhan Kayışlı
Tel - Faks (0212) 231 84 24  Millet Cd. Kesedar Apt. No: 121 K: 4 Çapa / İSTANBUL


İSTANBUL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NE

DÂVÂCI: Gülhan DEMİRKANLI - 3569266036 TC Kimlik 
Merkez Mh. Reha Yurdakul Sk. No: 28/1 Şişli / İSTANBUL

VEKİLİ: Av. Reyhan KAYIŞLI
Millet Cd. Kesedar Apt. No:121 Kat: 4 Çapa / İSTANBUL

DÂVÂLI: Hüseyin Hilmi Bulunmaz
Ali Baba Türbe Sk. Onur Han No: 13/8-9 Çemberlitaş Eminönü / İSTANBUL

DÂVÂ: Kişilik Haklarına Saldırı Nedeni İle 25.000 TL manevî Tazminat 

AÇIKLAMALAR:

1 - Dâvâlı, yöneticisi ve sahibi olduğu kişisel web sitesi www.tiyatroyun.blogspot.com adlı İnternet sitesinde, belli aralıklar ve tarihlerde müvekkil ile müvekkilin sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... Dergisi hakkında hakaret, aşağılama ve iftira niteliğinde yazılar yayınlamış ve hâlen de yayınlamaya devam etmektedir.

2 - Dâvâlı, sahibi olduğu söz konusu İnternet sitesinin 23.04.2012 tarihinde başlayan yayınında "LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı arka kapağını ZORLU'ya verdi" şeklinde imalı cinsiyetçi bir tabir ile müvekkile hakaret etmiş, bu başlığın altına müvekkilin sahibi bulunduğu dergiyi ağzında ağzında tutar şekilde bir fotoğrafını koymuş ve müvekkilin sahibi olduğu dergiyle ilgili olarak "Yayınlanmaya başladığı Şubat/1991 tarihinden bu yana hızla, hem de şimşek hızıyla Türkiye tiyatrosunu acımasızca kirleten LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Türkiye halklarına zerre kadar bir yarar sağlamadığı gibi, telafisi mümkün olamayacak kadar çok büyük zarar veriyor. Biz, sosyalist tiyatro sanatçıları olarak, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi içi yayın yapan LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı yönetimindeki LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne karşı sürdürdüğümüz devrimci mücadelemizde, sürekli olarak halkçı yayınlarımızla bu LİNÇÇİ dergiyi uyardır. Tüm uyarılarımıza karşın, bu LİNÇÇİ derginin sahibesi Gülhan Avşar Demirkanlı, halktan yana yayıncılık politikası geliştireceğine, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, istifa etmek zorunda kalan "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ve Nejat Birecik'ten reklam adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almanın verdiği rahatlıkla, halk karşıtı yayıncılığına devam ediyor." şeklindeki hakaret ve iftira dolu yazıyı yayınlamış ve bu yazı aylarca bu sitede yayınlanmış ve yayınlanmaya devam etmektedir. 

3 - Dâvâlı İnternet sitesinin 25.05.2012 tarihinde başlayan yayınında ise yine müvekkile ait derginin yırtmış olduğu kapağıyla çekilmiş bir fotoğrafını koyarak fotoğrafın altına ".......... Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ndeki LİNÇÇİ Genco Erkal'la Tülay Günal'ın sıkı fıkı bir biçimde çektirmiş oldukları kapak fotoğrafının tam orta yerine işâret parmağını yerleştirmeyi zorunlu bir hareket olarak gördü!" açıklamasını yazmış; resmin üstüne ise hakaret niteliğindeki "LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, her geçen gün hızla, hem de şimşek hızıyla kirlenirken, LİNÇÇİ Genco Erkal'la dangalakça bir söyleşi yapan LİNÇÇİ Özlem Özdemir sayesinde kirlenme katsayısı artıyor." cümlelerini yerleştirmiştir.

4 - Dâvâlı, yine yukarıda linkini bildirdiğimiz sitesinin 27.05.2012 ve 28.12.2012 tarihli yayınlarında müvekkile ait fotoğrafı izinsiz olarak elde etmiş ve baş aşağı olacak şekilde yayınlamış, fotoğrafın altında ve üstünde müvekkile yönelik hakaret ve iftira dolu cümleler sarf edilmiştir. Müvekkile ait ters çevrilmiş fotoğrafın üst kısmına "LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'ya LİNÇÇİLER için teklif!" Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'ya teklif sundu!" cümlelerini yazmış; 27.12.2012 tarihli yayınında fotoğrafın altındaki yazısında "Sanırım sizin emrinizle başlatılan LİNÇ KAMPANYASI süreci, aradan yıllar geçmesine karşın, tüm şiddetiyle devam ediyor. Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... Sizin sahibi olduğunuz LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin ana sponsorluğunda başlatılmış ve tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin imzalayarak müthiş derecede kinci bir kara propagandayla beslenen LİNÇ KAMPANYASI süreciyle şahsıma yönelik olarak büyük zararlar verildi, veriliyor, verilecek. Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... ... Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... Sanırım sizin verdiğiniz emirle başlatılmış bulunan bu LİNÇ KAMPANYASI sürecinde sizi de içine çeken bu gayya kuyusundan, görebildiğim kadarıyla çok büyük zararlar görmeye başladınız. Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... ... Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... Ellerinizin boşluğu kadar beyniniz de boş değilse, LİNÇ lekesini alnınızda taşımayı sürdürmekle birlikte,... LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ndeki LİNÇÇİ yazarları LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nden derhal uzaklaştırırsanız, en azından bu LİNÇÇİ derginizi daha yumuşak bir dille eleştirme olasılığım gündeme gelebilir... ... Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, sizin de bildiğiniz gibi... TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI AKP'Lİ ERTUĞRUL GÜNAY'A GÜVENEREK YAYINCILIK YAPAN (buraya müvekkilin sahibi olduğu derginin kapak resmi yine baş aşağı şekilde konmuştur) LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORU ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU DA NE OLDU? Sorusunun sorulduğu bir süreçte, sanırım, uyanık bir kapitalist, menfaatlerini koruyan bir tiyatro esnafı olarak, bu teklifime, denize düşen insanın yılana sarıldığı gibi sarılabilirsiniz!!!" cümleleri ile yine müvekkile ve sahibi bulunduğu dergiye karşı defalarca hakarette bulunmuş ve iftira atmıştır.

5 - Yukarıdaki alıntılarda açıkça görüldüğü gibi, dâvâlı müvekkilin adını ve sahibi bulunduğu Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni her andığında başında büyük ve vurgulu harflerle "LİNÇÇİ" ibaresini kullanmıştır. Dâvâlı, bu hakaret niteliğindeki sözcüğü müvekkille ilgili olarak o kadar sık ve sürekli bir biçimde kullanmıştır ki, artık bu nitelemenin yanında müvekkilin adı ya da dergisi kullanılmasa dahi müvekkili kastettiği anlaşılır hale gelmiştir. Dâvâlı, İnternet sitesinden 17.08.2012 tarihinde yayınladığı yazıda defalarca "linççi orospu çocukları" şeklindeki ağza alınmaz ağır tabiri kullanarak yine başta müvekkil olmak üzere hedefine koyduğu çevre ve kişilere hakaret ve küfür etmiştir. Yine dâvâlı 12.10.2012 tarihli İnternet yayınında "Bulunmaz, LİNÇÇİ orospu çocukları hariç, herkesle anlaşabiliyor!... Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hangi ırktan, hangi meslekten, hangi sınıftan, hangi ulustan olursa olsun, yeter ki LİNÇÇİ orospu çocuğu olmasın, her insanla, hiçbir çekince hissetmeden, çok rahatça anlaşabiliyor!" cümleleriyle aynı eylemi tekrarlamıştır.

6 - Bu eylemlerden dolayı, müvekkilin şikâyeti üzerine yapılan yargılamada İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/311 Esas Sayılı dosyasında 23.10.2013 tarihinde dâvâlı hakkında hakaret suçundan ceza verilmiş ve bu ceza kesinleşmiştir. Ceza mahkemesince verilen bu karar ile dâvâlının, müvekkilin kişilik haklarına saldırdığı ve kendisine hakaret ettiği hukuken tescillenmiştir. Dâvâlının müvekkile yönelik bu bu eylemi İnternet ortamında gerçekleştirmesi haksız fiilin etki alanını ve dolayısıyla müvekkilin gördüğü manevî zararı kat be kat artırmıştır. Dâvâlının mahkeme kararı ile ortaya konan bu saldırısı nedeni ile saygın, bilinen ve uzun süredir yayın hayatına devam eden bir tiyatro dergisinin sahibi olan müvekkilin uğradığı yıpranma ve manevî sarsıntının karşılığı olarak 25.000 TL manevî tazminata hükmedilmesini talep etmekteyiz.

KANITLAR: İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/311 Esas Sayılı dâvâ dosyası içeriği ve bu dosyada verilen 23.10.2013 tarihli mahkûmiyet kararı, http://www.tiyatroyun.blogspot.com sitesinde yukarıda bildirdiğimiz tarihlerden bugüne kadar yapılan yayınlar, vs... her türlü yasal kanıt...

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan nedenlerle

1 - Dâvâlının müvekkile yönelik haksız fiili nedeni ile 25.000 TL manevî tazminatın haksız fiil tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte dâvâlıdan tahsiline,

2 - Yargılama gider ve vekâlet ücretinin dâvâlı taraf yüklenmesine karar verilmesini vekâleten talep ederim.

Dâvâcı Vekili
Av. Reyhan KAYIŞLI
imza
***

Ayrıca bakınız:

Yoğunluk nedeniyle Gülhan Avşar Demirkanlı'nın zarfını yeni açabildik!

Gülhan Demirkanlı (belki) 25 BİN TL alabilir; ama 200 BİN TL de öder...


Bulunmaz, Tiyatro... Tiyatro... avukatı Reyhan Kayışlı'ya "yavaş" dedi...


18. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden gelen Demirkanlı zarfını yine açtık...