4 Mayıs 2014 Pazar

Bulunmaz bu haftaki tiyatro çalışmasının bir kısmını açık havada yaptı!

Devlet Tiyatroları'nda emekçilik yapan olağanüstü değerli bir sanatçının bile katıldığı nitelikli bir toplulukla haftalık olağan tiyatro çalışmalarını sürdüren Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, M. Lermontov'un yazarlığındaki dramatik ögeleri anlattığı yazınsal çalışmalarını, tiyatronun önündeki kaldırımda sürdürdü... (Fotoğraf: Mesut Alptekin)

Bu ülkedeki tiyatro sanatının ilerleyememesinin birçok nedeni var... Bu nedenlerin başında iğrenç "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI"

geliyor. 1 Mayıs 1989 tarihinde kurup, yöneticiliğini yaptığım Bulunmaz Tiyatro - İstanbul, epey uzun zamandır kılgısal anlamda tiyatro etkinliği yapamıyor... Bilimsel, entelektüel, kuramsal çalışmalarına hiçbir zaman için kesinlikle ara vermeyen tiyatromuz, ne yazık ki 1100 LİNÇÇİ alçak tarafından başlatılabilmiş "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" iğrençliği nedeniyle, Türkiye tiyatrosunun çok paslı çivileriyle asla uğraşamıyor! Benim hakkımda 100'ü aşkın soruşturma-kovuşturma-dâvâ varken, bu dâvâlarla uğraşmak yerine, durup kılgısal çalışma yürütmemiz, tabiî ki olanaksızdır. Ancak, her geçen kızıl günle rahatlayarak, savunma refleksinden saldırı refleksine yükselebiliyoruz! 

LİNÇÇİ alçak kişilere karşı kazandığımız her mevzimiz ciddî bir barikat kurmamıza da yarıyor!... Shakespeare Çocukları tarafından emperyalist kültürün aşılandığı Türkiye tiyatrosunda keskin izler bırakabilmek için,

LİNÇÇİ alçaklardan izin istermiş gibi, dâvâlar sürecinde kuyruğumuzu kısıp asla oturamazdık. Onlar saldırdıkça pasif bir çizgi izlemiş olsaydık, bizim bile, Shakespeare Çocukları'ndan hiçbir farkımız kalmazdı!... Biz, Tolstoy Çocuğu olduğumuz için, kararlı savaşımla tiyatrodaki devrimci cephemizin yüz ölçümünü her geçen gün artırabiliyoruz. Yakında, çok yakında, pek yakında, "FAHİŞ MANEVÎ TAZMİNAT DÂVÂLARI"
açmaya başladığımda Shakespeare Çocukları kaçacak delik arayacaklar!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz