30 Aralık 2013 Pazartesi

Anık, dişe dokunur inandırıcı bir söz etmeyen TBB Başkanı'nı uyardı...

Oyun'un notu: Tiyatro yazarı Melih Anık, yazılarından yalnızca 150 sözcüklük bir alıntı yapılabilmesine izin verdiği için, 150'nci sözcükten fazlasını okumak isteyen okurlarımız, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

TBB Başkanı'ndan Sanatçılar Girişimi'ne: "Düşüncesindeyim"

Melih Anık
30 Aralık 2013

O halde bir şey "mutlak" ise cümlenin şöyle olması gerekmez mi?

"Birilerinin ahlâk anlayışının genel ahlâk adı altında sanata dayatılması anlamına gelecek bu protokolün mutlak şekilde yönetmeliğe de kanuna da anayasaya da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne de aykırıdır."

Türkiye Barolar Birliği Başkan'ını "mutlak" ile "düşüncesindeyim"i bir arada kullanmak zorunda bırakan şey nedir? Başkan'ın "yönetmeliğe de kanuna da anayasaya da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne de aykırı"lık ifadesi hukukî mücadelenin de aşamalarını gösteriyor bana göre. Yol uzun... Ben çok mu "düşünmekteyim"?

Ayrıca Başkan'ın şu ifadesi de üzerinde düşünülmeye değer:

"TBB ile sanatçılar girişimi arasında bir protokol imzalayalım."  "Sanatçılar girişimi"nin "hükmî" statüsü ne? Yâni nasıl bir "hukukî girişim"? Bir dönem sözcüsü var. Nasıl yönetiliyor? Temsil gücü ne? Kalıcı üyeleri kimler? Bildiri bazında mı bir araya geliyorlar? Ben sitede farklı bildiriler altında farklı isimler gördüm. Bu girişim ile TBB protokol imzalayabilir mi? İmzalansa protokol "mutlak" olur mu? Bilmediğim için soruyorum. Beni aydınlatan olursa memnun olurum. İnterneti aradım şöyle bir sayfa buldum: http://sanatcilargirisimi.blogspot.com Bu sayfada sorularımın cevabını bulamadım. Yardımınızı bekliyorum.

(Kaynak: Dokunuş)