16 Aralık 2013 Pazartesi

Bulunmaz, sadece kendi sesini değil Melih Anık'ın sesini de önemsiyor!

Sizin hangi ân ne düşündüğünüzü bile bilebilecek bir sezgi düzlemini elde ettim. Bunun nedeni, benim sanatçı sezgisine sahip olmamın yanı sıra, belki ondan da fazla, sizin, bir karınca çalışkanlığı içerisinde üretiyor olmanız. Ayrıca, bugünkü tiyatral tavrınız nedeniyle, size müteşekkirim. Şunu da ifade ederek bitireyim: Bu yazınızı, bütün diğer yazılarınızdan, özellikle tiyatro hakkında yazdığınız yazıdan, çok daha derin, çok daha insancıl ve çok daha samimi buldum.

Hilmi Bulunmaz
17 Mayıs 2013

Anık'ın yazısı için tıklayınız: "Küçük 'Şey'ler ve 'Öğrenemeyen' Toplum"

***

Merhaba,

Eleştiri kavram ve kurumuna pek önem vermesem de, Melih Anık'ın yazılarını, "eleştiri" bağlamında değil, doğaçlama olarak yazılmış özgür yazılar bağlamında okuyorum. Kurucusu ve yöneticisi bulunduğum Bulunmaz Kültür Merkezi'nin küçücük salonunda yaptırdığım "Yazarlık Çalışmaları"nda Melih Anık'ın yazılarından da yararlanıyorum. Zaman zaman "küsme" ve/ya "susma" sınırına gelse de, yazı yazmaya ara vermeyip, büyük âşkla yoluna devam etmesi, bana yaşama sevinci veriyor. Yolu açık, ürünü bereketli olsun...

Hilmi Bulunmaz
12 Aralık 2013

Melih Anık'ın ilgili yazısını okumak için tıklayınız: "Eleştiri Meleştiri"

***

Ağzınıza, dilinize, elinize, gözünüze sağlık!

Siz, "tiyatro piyasası" cangılına daldığınız ilk günden bu yana, tüm yazılarınızı içercesine okuyor ve bir çoğunu siteme "alet ediyorum" (www.tiyatroyun.com) ki, benim yazılarımla sarsılıp haykıran okurlar, daha "yumuşak" yazılar okusun diye... Ancak siz, "Hindistan Dönüşü", daha sert ve daha sarsıcı yazılar da yazmaya başladınız. Korkarım bana yazı yazma işi kalmayacak. Şaka bir yana, bu tür sarsıcı yazılar arttıkça, ben, hem mahkemelerde ve hem de tiyatro salonlarında daha net mücadele edebileceğim. Emeğiniz "mübarek" olsun!

Hilmi Bulunmaz
15 Aralık 2013

Melih Anık'ın şu yazısını okumak için tıklayınız: "Bir Çağrı Bir Direniş"

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz Kültür Merkezi Oyunculuk Yazarlık Çalışmaları'ndan örnek!