21 Aralık 2013 Cumartesi

İhbarcı vekili Reyhan Kayışlı'nın savunduğu Levent 25.000,00 TL istedi

Av. Reyhan Kayışlı
Tel - Faks: (0212) 2312 84 44   Millet Cd. Kesedar Apt. No: 121 K: 4 Çapa / İSTANBUL



İSTANBUL ( ) ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NE

DAVACI: Levent ÇAĞLAYAN - 70348051132 TC Kimlik
Kandil Sk. Sanayi Mh. No: 5 Kat: 2 Değirmendere Trabzon

VEKİLİ: Av. Reyhan KAYIŞLI
Millet Cd. Kesedar Apt. No: 121 Kat: 4 Çapa / İstanbul

DAVALI: Hüseyin Hilmi BULUNMAZ
Alibaba Türbe Sk. Onur Han No: 13/8-9 Çemberlitaş / İstanbul

DAVA: Kişilik haklarına saldırı nedeniyle 25.000 TL manevi tazminat talebi

AÇIKLAMALAR:

1- Davalı, 01.07.2011 tarihinde kendisine ait olan blog sitesinin http://tiyatroyun.blogspot.com/2011/07/taksimde-biri-gunah-cıkaryor-merhaba.html linkiyle yayınladığı yazısı ve 04.07.2011 tarihinde bunmaztiyatro1 adlı kullanıcı hesabı ile "Bulunmaz, Demirkanlı ve Çağlayan'ı silkeliyor!" başlığı ve http://www.youtube.com/watch?v=0TQSom1A0YA linki ile yayınladığı videoda müvekkile küfür ve hakaret etmiştir.

2- Müvekkil, davalının aynı zamanda suç oluşturan bu eylemleriyle ilgili şikâyette bulunmuş, Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2012/256 E, 2012/768 K sy dosyası ile yargılanan davalı bu eyleminden dolayı mahkûm edilmiştir.

3- Davalı, linkini ve tarihini bildirdiğimiz yazısında müvekkil hakkında "linççi, dangalak, hıyar, şabalak, Türkçe özürlü dangalak, lan dangalak oğlum, zavallı bir dangalaksın, lan alçak oğul" şeklinde hakaret etmiştir. Davalı, yine linkini bildirdiğimiz videoda müvekkil için "alçakça yazılmış, şerefsizce yazılmış yazıyı bir yazıyı Levent Çağlayan tarafından yazıldığı iddia edilen, linççi Levent Çağlayan bu iddiayı atan linççi Levent Çağlayan ve bu iftirayı yayınlayan Mustafa Demirkanlı alçaktır, şerefsizdir, orospu çocuğudur, göt korkusu, linççi Levent Çağlayan, köpeklerini dövüyorsun diyenler, bunu kanıtlayamıyorlarsa alçaktırlar şerefsizdirler orospu çocuklarıdır" şeklinde hakarette bulunmuştur.

4- Davalının aktardığımız sözlerinin hakaret suçunu oluşturduğu yukarıda belirttiğimiz mahkeme kararı ile sabit olmasının yanında, bu eylemin davacı müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde bir haksız bir fiil olduğu da tartışmasızdır. Davalı söz konusu yazı ve videoları aylarca yayınlamış; müvekkilin adı internet arama motorlarına yazıldığında ilk sıralarda davalının bu hakaret dolu yayınları ile karşılaşılmıştır. Bu durum müvekkilin itibarını, üçüncü kişilere karşı ağır biçimde zedelemiş ve müvekkili manevi olarak yıpratmıştır. Müvekkilin kişilik haklarına, davalı tarafından ağır biçimde saldırılmış olmasından dolayı 25.000 TL manevi tazminata hükmedilmesi için mahkemeye başvurma zorunluluğu doğmuştur. 

HUKUKİ NEDENLER: MK, BK, HMK vs... ilgili yasa mevzuat...

KANITLAR: Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2012/256 E, 2012/768 K sy dosyası ve içeriği, mali durum araştırması, her türlü yasal kanıt...

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı tarafından, müvekkilin kişilik haklarına saldırılmış olduğundan, haksız fiil tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte 25.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine, yargılama gider ve vekalet ücretinin davalı tarafa yüklenmesine karar verilmesini vekaleten talep ederim.


Davacı Vekili
Av. Reyhan KAYIŞLI