15 Aralık 2013 Pazar

Melih Anık, tiyatroya çıkarsız yaklaştığı için çıkarcı eylemleri teşhir etti!

Oyun'un notu: Tiyatro yazarı Melih Anık, yazılarından yalnızca 150 sözcüklük bir alıntı yapılabilmesine izin verdiği için, 150'nci sözcükten sonrasını okumak isteyen okurlarımız, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

Bir Çağrı Bir Direniş

Hindistan'dan döndüm. Bir tiyatro portalı (tiyatronline) kurultay çağrısı yapmış, bir oyuncu (Orhan Aydın) da "direniş arayan" bir yazı yazmış. Kurultaya katılım listesinde Orhan Aydın'ın  ismi yok. Eğer kurultay çağrısından haberdar olup da katılmamışsa kurultayı, aradığı "direniş"ten saymamış demektir. Tiyatro camiasında "yoğurt yeme" şekilleri pek çoktur. Mahkemeleşenler, mahkemeleşecekler, susmayanlar, direnenler, delenler, yardım alıp değerini düşürenler, yardım alsa da dimdik duranlar vs. vs... Sesi çıkmadığı için ne dediğini bilmediklerimiz de var tabii.

"14 yıldır yayın hayatını sürdürmekte olan TİYATRONLİNE", "her kesimi" kurultaya çağırıyor. "Her kesim" parantez içinde açıklanmış. Ben "vs" içine giriyorum. İsmi yok ama ifadeden çağrıyı kaleme alanın (sayılı) eleştirmen olduğu açık, o da eleştirmenleri ayrıca yazmamış. Demek ki eleştirmenler "vs"; kendisi "çağrıcı" kapsamında. (Seviyorum bu duruma göre postu tanımlama oyunlarını!) Portal bu arada kendine de itibar arıyor. Öyle ya "14 yıldır yayın hayatını sürdürmüş" öyleyse tiyatroda başı çekebilir ve böyle bir çağrıyı yapabilir. Çağrıya katılım bu anlamda portalin zımmî onayı anlamına da gelecek. Kaleme alanın kendini kanıtlama çabası da cabası.

(Kaynak: Dokunuş)