3 Eylül 2013 Salı

Türkiye politik hayatında sağ iziyle sol izi büyük hızla birbirine karışıyor

Türkiye'deki entelektüel camia, ne yazık ki, kavramlarla ve kuramlarla düşünüp, kurumlarla hareket edebilme yeteneğine sahip olmadığı için, şimşek hızıyla gelen bir düşünsel fırtına karşısında kupkuru yapraklar gibi savrulup gidiyor. Halkın nasırından, terinden soyutlanmak istenen "Gezi Direnişi", soyut ve anlaşılmaz bir karmaşaya doğru sürüklenmek isteniyor. Moda kavramının işçiler adına hiçbir anlamı bulunmamasına karşın, meta estetiği üreten Barbaros Şansal'ı, renklerine bağlamak için yarış hâlindeki millîyetçi Aydınlık ile SANSÜRCÜ BİRGün, kapitalist mantıkla rekabet ediyorlar. Emekçilerin evrenine katkı sunmak isteyen yayın organları, işçi sınıfının içerisinden çıkmış aydınları içselleştirmesi gerekir. Aydınlık ve BİRGün sınıf gazeteleri değil mi? Tabiî biliyorum...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

BDP'yi Beğenen Barbaros Şansal Aydınlık'ta Yazacak

Eski Dev-Solcu, Gezi'nin aktif destekçisi, partilerden bir tek BDP'yi beğenen Barbaros Şansal, ulusalcı Aydınlık Gazetesi'nde yazacak.

Modacı Barbaros Şansal... Gezi olaylarını aktif destek verdi... Eski Dev-Solcu... Siyasi partilerden bir tek BDP'yi beğeniyor... Ama yarından itibaren ulusalcı Aydınlık Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapacak.

İki gazetenin sürmanşetinde


Bugün iki gazetenin birden sürmanşetindeydi. Biri BİRGün Gazetesi, diğeri de Aydınlık Gazetesi. BİRGün Gazetesi, yarın yayınlayacağı röportajın tanıtımı için, Aydınlık Gazetesi de köşe yazarlığına başlayacağını duyurmak için sürmanşetine Şansal'ı taşıdı.


Aydınlık Gazetesi, "Ünlü moda tasarımcısı, namı diğer 'Terzi Yamağı' Barbaros Şansal, yaratıcı ve keskin dilini 'Toplu İğne' köşesiyle Aydınlık'a taşıyor" tanıtımı ile ünlü modacının artık Aydınlık'ta köşe yazarlığı yapacağını sürmanşetinden duyurdu.


BİRGün'de de sürmanşet


Şansal'ın bugün sürmanşette yer aldığı tek gazete Aydınlık değildi. BİRGün Gazetesi'de ünlü modacı ile yaptığı ve yarın yayınlayacağı röportajın tanıtımına sürmanşetinde yer verdi.


Gezi eylemlerini destekleyen Şansal'ın yarın yer alacak olan röportajının tanıtım yazısı oldukça dikkat çekici. Röportajın tanıtım yazısında Şansal'ın eski Dev-Solcu olduğunu ve siyasi partilerden sadece BDP'yi beğendiği bölümlere yer verildi.

İşçi Partisi çizgisinde ulusalcı yayın yapan Aydınlık Gazetesi'nin, Şansal'ın bu röportajından sonra nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

(Kaynak: HABER VAKTİM)