3 Ağustos 2013 Cumartesi

Şaka: Özgürlük düşmanı LİNÇÇİ OYÇED'den özgürlük konulu yarışma!

"ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" ana sponsorlarından Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED), kurulduğu günden bu yana, başta "Özdemir Nutku İftirası" olmak üzere, birçok karanlık sayfaya sahip bir örgüt. Türkiye tiyatrosuna hayır yerine şer getiren LİNÇÇİ OYÇED, avukatı Burhan Gün eliyle, benim susturulmam için her olanağı kullandı. LİNÇÇİ OYÇED ile hesaplaşma sürecimiz henüz başlamadı bile... Peki, bunun hesaplaşma süreci nasıl ve nerede başlayacak? Bu süreç, adliyede başlayıp, mahkeme duruşma salonlarında sonuçlanacak. Ben böyle sonuçlanmasını arzu ediyorum...

LİNÇÇİ OYÇED, bir oyun yazma yarışması düzenleyip yüzüne gözüne bulaştırdı. Bu konuyla ilgili olarak da geniş bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum... Ancak, şimdilik kaydıyla şu kadarını belirtmiş olayım:


LİNÇÇİ OYÇED'in oyun yazma yarışması sonucundan iğrenç kokular alıyorum. Yarışmada kazanan(?!) yazarların adlarını bile veremeyecek kadar "rumuz"laşan LİNÇÇİ OYÇED'in hilesi ortaya çıkarsa, vay bu örgütün hâline! Böyle bir skandal sonucunda benden çekecekleri var!!!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


OYÇED ÖZGÜRLÜK KONULU OYUN YAZMA YARIŞMASI SONUÇLANDI

OYÇED (Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği), Özgürlük konulu oyun yazma yarışması sonuçlanmıştır.


Yarışmaya 69 Oyun katılmış ve jürinin değerlendirmesi sonucunda 10 oyun ödüle değer bulunmuştur.


Yarışmaya katılan ve dereceye giren  kimi oyunlara eşit oy çıkmıştır. Birinci ve üçüncü seçilen oyun dışında diğer oylar eşit çıkmıştır.


Jürinin oylamasını değerlendiren yürütme kurulu, eşit oy alanlarda elemeye gitmemiş, ödülleri paylaştırmayı tercih etmiştir.


Yarışma sonuçları aşağıdaki sıralamada belirtildiği gibidir.


1.Aziz Nesin Sorguda –Rumuz- Tarde


2.Qanatır – Rumuz – Peçonin


2.Şanslı Köpek –Rumuz – Yengeç Yolu


3.Liby – Rumuz – Serdtdnin


1.MANSİYON.İyiyim – Rumuz – Kasaba


1.MANSİYON.Özgürlük Parkı – Rumuz – Başak


2.MANSİYON.Bir Hazin Hürriyet – Rumuz – Simurg


2.MANSİYON.Görünmez Armağan – Rumuz – Gizil


3.MANSİYON.Hayat – Rumuz – Perperik


3.MANSİYON.Dünya Dediğin İkna Odası – Rumuz – Anka


Ödül Töreni Ekim ayı içinde yapılacaktır.


Ödül Töreninde, dereceye giren oyunların okuma tiyatroları, kitap baskıları, genel sanat yönetmenleri, yönetmenler ve ilgili uzmanlarla oyunların paylaşımı ve ödül plaketlerinin dağıtılması gerçekleşecektir.



Haber Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2013

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)

***

Oyun'dan önemli not: "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" nedeniyle, gayet yakıcı siyasal, tarihsel ve toplumsal olaylara müdahil olmakta olağanüstü boyutta zorlanıyoruz. Aşacağız!...