20 Ağustos 2013 Salı

Bulunmaz'a iki yıl hapis takmak isteyen Bilginer, "torun"a altın takmış!...

Herkes, içinde bulunduğu ruhsal duruma göre hareket eder... Herkese sorulacak sorular gayet önceden belirlenir. Herkesin içinde bulunduğu toplumsal ilişkilere göre davranışlar geliştirildiği için, sorulan sorular da bu davranışların bire bir yansımasıdır. Bu sorulara verilecek yanıtlar da, kişilerin içinde bulunduğu sınıfsal yapıdan asla soyutlanamaz. Çünkü o kişilerin ne zaman nasıl davranacağı jestlerine, mimiklerine bile siner... 

Bir burjuva sanatçısı, doğası gereği, burjuvazinin sofralarına çok yakın durur. Bir proleter sanatçısı da, yoksul, yoksun insanların gölgelerinin altında estetik biçimler geliştirir... Ben, bir proleter sanatçısı olarak, ne zaman Rusya'ya gitsem, Lenin'in yattığı yere uğrayıp, Nâzım Hikmet'in gömütüne Türkiye'den götürdüğüm toprağı serperim yada Hindistan'a gittiğimde Gandi ile ilgili olarak düşünsel derinlikler biriktiririm. Haluk Bilginer ise, şakalarında bile "Kraliyet Ailesi" bireylerini konu edinmek zorundadır. Bütün bu nedenlerle, yargıç karşısına birlikte çıktığımızda, Shakespeare Çocuğu Haluk Bilginer, benim iki yıl hapis yatmamı ister.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Haluk Bilginer: Prens’e altın taktık

"Nereden geliyorsunuz?" sorusuna Haluk Bilginer'den ilginç cevap.

Ramazan Bayramı'nı Londra'da geçiren Haluk Bilginer ile Zerrin Tekindor, dönüş yolunda Atatürk Havalimanı'nda objektiflere yansıdı.

"PRENS CHARLES'IN TORUNUNA ALTIN TAKTIK"

Kadraja birlikte girmemek için akla karayı seçen sevgililer, başarılı olamadı. Bilginer, "Nereden geliyorsunuz?" sorusuna ise, "Prens Charles'ın torununa altın takmaya gittik" diyerek esprili yanıt verdi.

(Kaynak: İstanbul HABER)