13 Ağustos 2013 Salı

Bulunmaz, yarınki mesaisine de İstanbul Adalet Sarayı'nda başlayacak!

Hızla ceset hâline gelerek şimşek hızıyla çöl rüzgârına savrulan Türkiye tiyatrosu, genel gidişat emrettiği ve nesnel durum öyle gerektirdiği için, ister istemez ve niyetten bağımsız bir biçimde, "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" bataklığına saplandı... Türkiye tiyatrosunun bu kadar kirli düzeye düşmesine şaşırdığımı söyleyemem. Bâzen, bâzı etkilerde kalarak, şaşkınlık içeren yargılarda bulunsam da, aslında tarihin kaçınılmaz akışı bu yönde olduğu için, benim tiyatrom, halkı, tüyü bitmemiş yetimi savunurken, 1100 alçağın imzaladığı iğrenç ve pis "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" 
tarihin çöplüğüne yuvarlanmış "Kırım Kongo Kenesi" ruhlu bütün alçakları savunuyor... Bu işler böyledir: Bâzı insanlar devrimci, bâzıları da gerici olur. Benim şansıma devrimcilik düşüyor. Yarın yine devrimci hukuk mücadelesi verebilmek için İstanbul Adalet Sarayı'nda olacağım!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Oyun'dan önemli not: "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" nedeniyle, gayet yakıcı siyasal, tarihsel ve toplumsal olaylara müdahil olmakta olağanüstü boyutta zorlanıyoruz. Aşacağız!...