2 Ağustos 2013 Cuma

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni savunan Reyhan Kayışlı ihtar etti!

T.C.
İSTANBUL 34. NOTERLİĞİ
Oğuzhan Cad. Erseven Sk.
No 1/1 Fındıkzade / İST
Tel: 0212 631 16 83 


İHTARNAME

TEKZİP İSTEYEN: Reyhan Kayışlı
Oğuzhan Cd. Halıcılar Köşkü Sk. No: 2/3 Fındıkzade / İstanbul

MUHATAP: Hüseyin Hilmi Bulunmaz

Ali Baba Türbe Sk. No: 13/8-9 Çemberlitaş / İstanbul

TALEP KONUSU: Tekzip


AÇIKLAMA:


Sayın Muhatap, http://www.tiyatroyun.blogspot.com isimli web sitenizden hakkımızda çeşitli tarihlerde yapmış olduğunuz ve halen yayınlanan yazılar haber değeri taşımayan, mesnetsiz ve gerçekdışıdır.


1 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-reyhan-kayslnn-suc-uydurma.html linkiyle 02.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Av. Reyhan Kayışlı suç uydurma suçuna sarılınca Bulunmaz teşhir etti!" başlıklı yayın,


2 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/demirkanl-ailesini-savunmaya-calsan.html linkiyle 06.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Demirkanlı, kendisini savunan Reyhan Kayışlı'yı neden savunamıyor?!" başlıklı yayınınız,

3 - http.//tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-linc-etmek-etmek-isteyenleri.html 15.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Bulunmaz'ı LİNÇ etmek isteyenleri savunan o kadar çok avukat varken!" başlıklı yayın,

4 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-lincci-demirkanl-ailesi-avukat.html linkiyle 20.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Bulunmaz, LİNÇÇİ Demirkanlı Ailesi avukatı Burhan Gün'ü dâvâ ediyor!" başlıklı yayın,

5 - http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/reyhan-kaysl-tayyip-erdogan-dort.html linkiyle 18.07.2013 tarihinden itibaren halen yayınlanan "Reyhan Kayışlı, LİNÇÇİ müşteriler edinince öznesiz tümce de kuruyor!" başlıklı yayın.

Yukarıda bildirdiğimiz gerçeğe ve hukuka aykırı yayınlarla ilgili olarak, 5187 sy Basın Kanunu Madde 14 "Süreli yayınlarda kişilerin şeref ve haysiyetini ihlâl edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılması halinde, bundan zarar gören kişinin yayım tarihinden itibaren iki ay içinde göndereceği suç unsuru içermeyen, üçüncü kişilerin hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmayan düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde, diğer süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren üç günden sonraki ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı  puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır." hükmü gereğince tekzip metni elinize ulaştıktan sonra üç gün içinde tekzip başlığı altında aynı sayfa, aynı sütun ve aynı puntolarla yayınlanmasını, ayrıca Basın Kanunu'na aykırı eyleminizle neden olduğunuz ihtarname noterlik masrafı olan 184.40 TL'nin de Reyhan Kayışlı Akbank Mersin şubesi TR42 0004 6000 1888 8000 2198 38 nolu hesabıma göndermenizi talep eder, aksi halde hukuki ve icrai yollara başvuracağımı ihtâren bildiririm.

TEKZİP 1. 
http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-reyhan-kayslnn-suc-uydurma.html linkiyle 02.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Av. Reyhan Kayışlı suç uydurma suçuna sarılınca Bulunmaz teşhir etti!" şeklinde kullandığınız başlık, gerçeğe ve hukuka aykırıdır. Söz konusu başlıkla hakkımda herhangi bir mahkeme kararı bulunmamasına rağmen yürüttüğüm avukatlık faaliyeti nedeniyle bir suç isnadında bulunmaktasınız. Müvekkilimi temsilen bir davada karşı taraf vekili olarak iddia ve savunmalarımı sunmam avukatlık mesleğinin en temel görevi olup, bunun "suç uydurma suçuna sarılmak" olarak nitelenmesi başta avukatlık mesleğine olmak üzere şahsımın kişilik haklarına yönelik saldırı oluşturmaktadır.

TEKZİP 2.

http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/demirkanl-ailesini-savunmaya-calsan.html linkiyle 06.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Demirkanlı, kendisini savunan Reyhan Kayışlı'yı neden savunamıyor?!" başlıklı yayınınız içeriğinde yer "sadece paralı davalara" baktığım ve "tecrübesiz" olduğum cümleler yürüttüğüm avukatlık faaliyeti ve kişilik haklarıma saldırı niteliğindedir. 2004 yılından bu yana avukatlık mesleğini icra etmekte ve yeterli deneyime sahip olmakla birlikte hiçbir avukatın, bu durumu, hiçbir hukuk eğitimi almamış ve bu alandı hiçbir sıfatı bulunmayan şahsınıza kanıtlama yükümü bulunmamaktadır. Ayrıca avukatlık mesleğini yaklaşık dokuz yıldır meslek ilkelerine titizlikle uyarak, bunun ötesinde insan haklarını temsil alan bir dünya görüşü çerçevesinde icra etmekteyim. Söz konusu yayındaki değerlendirmeler bu bakımdan ancak mesleki itibarı ve kişilik haklarını zedeleyici bir çarpıtma niteliğindedir.

TEKZİP 3.


http.//tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-linc-etmek-etmek-isteyenleri.html 15.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Bulunmaz'ı LİNÇ etmek isteyenleri savunan o kadar çok avukat varken!" başlıklı yazınızın içeriğinde 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz isimli gencin Eskişehir'de dövülerek vahşice öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan faile avukatlık yapmak üzere benim adımın da bulunduğu bir avukat listesi önermiş bulunuyorsunuz. Söz konusu olay toplumda haklı bir infial uyandırmış ve hiçbir avukatın da savunma görevini üstlenmek istememesiyle ayrıca haber olmuş bir olaydır. Şahsınızın adımı bu olayın katil zanlısı tarafında anması mesleki itibarıma, dünya görüşüme ve kişilik haklarıma yapılmış çirkin bir saldırıdır. Avukatlık mesleğini yaklaşık dokuz yıldır meslek ilkelerine titizlikle uyarak, bunun ötesinde insan haklarını temel alan bir dünya görüşü çerçevesinde icra etmekte olup, yayınınız mesleğin ötesinde, ezilenlerin yanında olma temeline dayanan siyasi duruşuma da yönelmiş hukuk dışı bir yayındır.

TEKZİP 4.

http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/bulunmaz-lincci-demirkanl-ailesi-avukat.html linkiyle 20.07.2013 tarihinden itibaren halen yayında olan "Bulunmaz, LİNÇÇİ Demirkanlı Ailesi avukatı Burhan Gün'ü dâvâ ediyor!" başlıklı yayınız içeriğinde şahsınızı linç etmekle suçladığınız Burak Caney isimli kişinin aslında şahsım olabileceğini iddia etmiş, aynı zamandı adını saydığınız (bir kısmı meslektaşım olan) kişilerle şahsımın "ittifak" içerisinde olduğum suçlamasında bulunmuşsunuz. Söz konusu iddialarınız tamamen hukuk ve gerçek dışı iddialar olup, bu iddialar ancak mahkeme huzurunda tartışılabilecekken hakkımda buna yönelik bir başvurunun dahi bulunmamaktadır. 2004 yılında bu yana Avukatlık mesleğini meslek ilkelerine titizlikle uyarak, bunun ötesinde insan haklarını temel alan bir dünya görüşü çerçevesinde icra etmekteyim. Söz konusu yayındaki değerlendirmeler bu bakımdan ancak mesleki itibarı ve kişilik haklarını zedeleyici bir çarpıtma niteliğindedir.

TEKZİP 5.

http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/reyhan-kaysl-tayyip-erdogan-dort.html linkiyle 18.07.2013 tarihinden itibaren halen yayınlanan "Reyhan Kayışlı, LİNÇÇİ müşteriler edinince öznesiz tümce de kuruyor!" başlıklı yayınız başlığı ve içeriği itibari ile avukatlık mesleği ve şahsıma yönelik hukuk dışı bir yayındır. Avukatlık mesleği, esnaflık veya ticaret işi değil; Avukatlık Kanunu'na göre "kamu hizmeti" niteliğinde ve yargının kurucu unsurlarından birisini oluşturan onurlu meslektir. Avukatların müvekkilleri ile kurdukları ilişkiler de "müşteri - tacir" ilişki olmayıp "vekil - müvekkil" ilişkisidir. İçeriğinde kişilik haklarıma saldırı unsurları içeren yayınızı aynı zamanda, Avukatlık Meslek Kuralları'nın 6. Maddesi "Avukat, iddia ve savunmanın hukuki yönü ile ilgilidir. Taraflar arasında anlaşmazlığın doğurduğu düşmanlıkların dışında kalmalıdır" şeklinde tanımlanan özdeşleşme yasağından bihaber bir yayındır. 

Sayın Noter, üç nüshadan ibaret bu ihtarnamenin bir suretinin APS yolu ile muhataba tebliğini, bir suretinin onaylanarak tarafıma verilmesini, bir suretinin de dairenizde muhafaza edilmesini talep ederim. 22.07.2013


İhtar Eden
Reyhan Kayışlı
imza