13 Ağustos 2013 Salı

Bulunmaz: Yazar olma kural ve kuramı nelerdir ben de merak ediyorum!

Hava ağır ağır sonbahara dönmeye başladığından, son günlerde "yazar olmak" isteyenlerin telefonları da sıklaşmaya başladı. Bana uzun uzun kendilerini, dünya görüşlerini, deneyimlerini ve nasıl bir yazar olmaya yöneldiklerini anlatanlar, neredeyse, benden daha fazla yazarlık kuralı ve kuramı hakkında bilgiye sahipler... Kendimi tutamasam; "Sen zâten yazar olmuşsun be canım!" diye haykırabilirim. Ben, söylemekten daha çok dinlemeyi seven biri olduğum için, sanırım; "Bu hıyar da hiçbir bok bilmiyor!" sessiz yorumlarıyla karşı karşıya kalıyorum... "Yazar olmak" için, öncelikle, ahlâklı, namuslu, onurlu bir insan olmak gerekir. Ancak ben telefondaki sese; "Ahlâklı, namuslu, onurlu ol!" desem, telefondaki ses bana; "Ne yani, ben ahlâksız, namussuz, onursuz muyum?" diyerek soruyla karışık bangır bangır bağırabilir. Oysa, "yazar olmak" için bana seslenebilen kişiler, Türkiye tiyatrosundaki çürümüşlüğün barometresi iğrenç "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" sürecine vâkıf olsalar, kendiliğinden şu gerçeği gayet net anlayacaklar:

Tiyatro yazarlarının çoğu LİNÇÇİdir genellikle. "Yazar olmak" isteyen kişiler, LİNÇÇİ olmadığı takdirde, "yazar olmak" için, müthiş derecede zengin bir ahlâka, tertemiz bir namusa, güpgüçlü bir onura sahiptirler!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Oyun'dan önemli not: "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" nedeniyle, gayet yakıcı siyasal, tarihsel ve toplumsal olaylara müdahil olmakta olağanüstü boyutta zorlanıyoruz. Aşacağız!...