5 Ağustos 2013 Pazartesi

ASILSIZ İHBARCI Demirkanlı, facebook'taki yazılarını bile inkâr ediyor!

EK - D
T.C.
İSTANBUL 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Soruşturma No: 2013/72343

SORGULAMA TUTANAĞI
(Şüpheli İçin)

İFADE VERENİN*:

T.C. Kimlik Numarası: 37210675438
Adı ve Soyadı: MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI
Baba ve Ana Adı: FAHRİCAN - SAADET CANSEN
Doğum Yeri ve Tarihi: İSTANBUL - 07/04/1956
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: ÜSKÜDAR / İSTANBUL
İkâmetgâh Yahut Mesken Adresi: Merkez Mah. Reha Yurdakul Sk. No: 28 İç Kapı No: 1 Şişli / İSTANBUL
Varsa Telefonu (Ev-İş-Cep-İrtibat): 0537 689 41 71
Mesleği, Ekonomik Durumu: Gazeteci
Medenî Hâli, Çocuk Sayısı: Evli
İfadenin Alındığı Yer: Cumhuriyet Savcısı odası

İfade verene yüklenen suç anlatıldı. Müdafi seçme hakkının bulunduğu ve onun hukukî yardımından yararlanabileceği, müdafiin ifade alma sırasında hazır bulunabileceği, müdafi seçecek durumda değilse ve bir müdafi yardımından yararlanmak istediği takdirde kendisine baro tarafından bir müdafi görevlendirilebileceği, yakınlarından istediğine yakalandığının derhal bildirileceği, isnat edilen suç hakkında açıklamada bulunmamasının kanunî hakkı olduğu, şüpheden kurtulması için somut delillerinin toplanmasını isteyebileceği kendisine hatırlatılıp açıklandı.

SORULDU:

Ben, üzerime atılı suçlamayı kabul etmem. Ben, gazetecilik yaparım. Tiyatro... Tiyatro... isimli günlük tiyatro ve haber portalı olarak sunduğumuz İnternet sitesinden tiyatro ile ilgili haberler yaparım. Dilekçe ekinde bana göstermiş olduğunuz 20/05/2013 tarihli İnternet sayfasına konu olan ve başında "Hilmi Bulunmaz hukuk mahkemesinde de mahkûm oldu" şeklindeki haberi ben kaleme almıştım. Aynı zamanda, dilekçe ekine facebook haberleri de eklenmiştir. Ancak, bu facebook haberleri benim tarafımdan yazılmamıştır. Benim adıma açılmış, benim tarafımdan kullanılmayan facebook profilleri vardır. Bunlara ilişkin suçlamaları kabul etmem. Ancak, belirttiğim gibi, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin İnternet nüshasındaki yazı ve yorum bana aittir. Suç kastı ile yazmadım. Şikâyetçinin benzer konularda, birden fazla müracaatı vardır. Suçlamaları kabul etmem. Uzlaşmak istemem.

Dedi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 147. Maddesi'nde yazılı hususların yerine getirilmesinden sonra tutanak okunup, ifade veren ile hazır bulunanlar tarafından imza altına alınmıştır. 02/07/2013

Hüseyin Aslan 37381        Telli Çakmak        Mustafa Şükrü Demirkanlı
 Cumhuriyet Savcısı            Zabıt Kâtibi                            Şüpheli

***

Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Demirkanlı'ya karşı 6. dâvâsını açan Bulunmaz rekora koşuyor!