4 Haziran 2013 Salı

KORSAN LİNÇÇİ MÜSTEHCEN MİMESİS alnındaki lekeyle üfürüyor!!!

Okuyucu Yorumları

"Günlerden Cumartesi, Meydanlardan Taksim" yazısına bir yorum var.


Bilal Akar diyor ki:
29/05/2013, 09:31

Nedim Saban’ın amatör tiyatrolar hakkında bazı fikirleri ilk defa kendi aklına gelmiş gibi yazmasına şaşırayım mı üzüleyim mi bilemedim. “Ah, evet haksızmışız” deyip mutlu yuvalarımıza dönmemiz mi bekleniyor onu da anlamadım.

6 aydır tartışmaları süren, amatör tiyatroların, üniversite tiyatrolarının çeşitli toplantılarda, şenliklerde, panellerde, buluşmalarda hem kendi içlerinde hem de gruplar arasında tartışılırken bu argümanların ele alındığını bilmiyor olabilir. Ancak mevzuyu bir iki gün önce yazılan bir haberden yola çıkarak değerlendirmek en hafif tabirle ayıptır. Kamuoyunda kişi olarak belli bir kabul görmüş olmak araştırmadan, okumadan, karşısındakinin neyi nasıl söylediğini gözetmeden böyle fütursuzca konuşmayı haklı mı kılıyor? Bu üstten kurulan tavrın uç örneği geçtiğimiz sene, Slavoj Zizek’in Osmanlı hakkındaki aforizmalarıdır.

Nedim Saban’ın yazısına ithafen bir cümleyle bitireyim: “Günlerden Cumartesi, Meydanlardan Taksim, Kafalardan Neoliberalizm” . Belki bu cümle devlet tiyatrolarının neden kapatıldığına dair de bir ipucu verebilir…

Okumak için hala geç değil: 
http://amatortiyatrolartelifitartisiyor.blogspot.com

(Kaynak: Mimesis)

***

Ayrıca bakınız:

Saban KORSAN ve LİNÇÇİ Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'nı eleştirdi