16 Mayıs 2013 Perşembe

ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Aristofanes Torunu Shakespeare Çocuğu Ömer Faruk Kurhan'ın, Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı mahkûm ettirebilmek için tam tamına 25.000,00 TL isteyebildiği ve Hilmi Bulunmaz'ın verdiği devrimci hukuk mücadelesi nedeniyle tam üç yıldır bir türlü sonuçlandırılamayan bu dava Ömer Faruk Kurhan'ın avukatları Eyyüp Fırat Kuyurtar ile Uğur Demirci Tosun'un müthiş derecede pasif davranmaları ve son duruşmaya Ömer Faruk Kurhan ile Uğur Demirci Tosun'un gelme cesareti gösterememeleri nedeniyle ancak "DAVANIN KISMEN KABULÜ" söz konusu olabilmekle birlikte, YARGITAY sürecine giren bu dava, büyük olasılıkla Hilmi Bulunmaz'ın lehine sonuçlanacak!

T.C.
İSTANBUL
4. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

DURUŞMA TUTANAĞI

SAYI: 2010/278

CELSE NO: 7
CELSE TARİHİ: 16/052013

HAKİM: NESRİN KAYA 26052
KATİP: MELEK KAR 96215

Belirli gün ve saatte celse açıldı.

Davacı vekili Av. Fırat Kuyurtar ile davalı asil geldiler.

Açık yargılamaya devam olundu.

Davacı vekilinden soruldu: "Celse arasındaki tüm yazılı beyanlarımızı tekrar ederiz. Davalı gerek müvekkilime, gerekse şahsıma yoğun bir saldırı içindedir ve eylemlerini sürdürmektedir. Davaya konu İnternet sitesindeki video yayınını duruşmaya gelmeden önce bir kez daha izledim. 'BU VİDEOYU 75 BİN KİŞİ İZLEDİ!' şeklinde davalı reklâm yapmaktadır. Ceza dosyasının kesinleşmesinin beklenmesinden sarf-ı nazar edilmesi ve tüm taleplerimiz hakkında mahkemenizce karar verilmesini talep ederiz." dedi.

Davalıdan soruldu: "Ben de, celse arasındaki beyanlarımı tekrarlıyorum. Ben, mahkemeniz dosyasına konu İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2010/8 Esas sayılı dosyasında BERAAT ettim. YARGITAY'da da yasa kapsamında karar verileceğine inanıyorum. Tüm beyanlarımı tekrarlıyorum." dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

Dosyamıza konu ceza davasında davalı sanığın BERAAT etmiş olması sebebiyle bu dosyanın kesinleşmesinin beklenmesi sonucu etkili görülmediğinden bu husustaki mahkememiz ara kararından sarf-ı nazar edilmesine karar verildi, açıklandı, açık duruşmaya devam olundu.

Taraf vekillerine tahkikatın sona erdiği bildirildi.

Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 186. Maddesi gereğince sözlü yargılamaya geçildi.

Davacı vekilinden son sözü soruldu: "Davamızın kabulüne karar verilsin." dedi.

Davalıdan son sözü soruldu: "Ben, adalete ve hukuka güveniyorum. Kararınıza uyacağım." dedi.

Duruşmaya son verildi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

DAVANIN KISMEN KABULÜNE, 7.000,00 TL manevi tazminatın 29/06/2009 olay tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline, fazla talebin REDDİNE,

Davacı vekili ile davalının yüzüne karşı, kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde TEMYİZİ KABİL OLMAK ÜZERE verilen karar açıkça okunup, anlatıldı. 16/05/2013 10:05:49

Katip 96215                                                                                         Hakim 26052