11 Mayıs 2013 Cumartesi

Erbil Göktaş, Feridun Çetinkaya, Üstün Akmen, Anık'a yanıt veremedi!

Oyun'un notu: Tiyatro yazarı Melih Anık, yazılarından yalnızca 150 sözcüklük bir alıntı yapılabilmesine izin verdiği için, 150'nci sözcükten sonrasını okumak isteyen okurlarımız, en aşağıdaki linki tıklayabilirler!

***

Üstün Akmen'in Zorlama Açıklaması ve LİONS Tiyatro Ödülleri (1)

(...)

...oyun seyretmiş" ekibimle değerlendirme yapar, ortaya çıkan durumu tartışır, fikir birliğine varmışsak seyretmediğimiz oyun var mı ona bakardım. Yâni önemli olan TÜM listeden yapılmış seçimdir. Çünkü bence "haysiyet", önünüze konandan seçim yapmak değildir.

Bu soruları sadece kendimin değil jüri başkanı olarak ekibimin "haysiyeti" için de sorardım. Zira jüri başkanı aynı zamanda ekibin sorumluluğunu taşır, onlara kötü bir şey gelmesin diye uğraşır. Aslına "beni" değil "bizim" yıpranmamız üzerinde dururdum.

Ben, "gerekçesiz iş yapmadım" diyen Üstün Akmen'den, herkesten "şeffaflık bekleyen" TEB Başkanı'ndan,  süreci,  Lions listesini anlatmasını, açıklamasını bekliyorum. Şimdi Üstün Akmen'in  Lions Ödül Jürisi Başkanı olması tüm soruları sorduğu ve de araştırma yaptığı anlamına gelir ve Akmen o süreci açıklamak zorundadır. Şu ana kadar sorduğum sorulara cevap vermeyen Üstün Akmen'in önüne  twitter'dan yazdığım ama cevapsız bıraktığı sorular, gelecek yazımda toplu halde çıkacak.

"Beni, ödül kurumunu ve ödül alacak sanatçıları yıpratacaklar da ne kazanacaklar" diyerek cepheyi genişletmeye çalışan Üstün Akmen bilmelidir ki benim mücadelem öncelikle tiyatronun haysiyeti içindir.

(Kaynak: Dokunuş)