10 Mayıs 2013 Cuma

Bulunmaz, hayata HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI merceğiyle bakıyor!

Bir insanın sanatçı olabilmesi için, öncelikle bir kavgası olması gerekir. Bir canlı, toplumsal alışkanlıkların kölesi olmuşsa, o canlıdan bırakınız bir sanatçı kumaşı çıkmasını, bir insan kumaşı bile çıkamaz. Toplumsal alışkanlıkları, kanıksanmış davranışları, düşünce süsü verilebilmiş akıl yürütmeleriyle yolunu bulmaya çalışan canlı, belki "yolunu bulur" ama gerçek anlamda yaşamsal ve sanatsal olarak kesinlikle yolunu bulamaz.

Biz, geçici ayaklar ve kollar üzerinde sürünerek yer değiştiren bir amip, mide bulandırıcı iğrenç bir sürüngen, çiftçilerin emeğini talan eden bir tarla faresi, Hong Kong'daki bir Çin lokantasının ortası delik masasında mideye inmeyi bekleyen olağanüstü neşeli kıllı canlı maymun değilsek, bizi diğer canlılardan ayıran üstün bir melekeye sahip olmamız gerekir.


Ben, kendimi bildim bileli sürekli olarak ahlâklı, belagatlı, cesur, çelebi, dürüst, efendi, felsefeci, güvenilir, hırssız, ırgat, incelikli, kültürlü, latif, mütevazı, olgun, paylaşmacı, halktan ve tüyü bitmemiş yetimden yana, bu özelliklerimin dışında birçok özelliklere daha sahip olmama karşın, melekelerimi, kendime, halkıma, tüyü bitmemiş yetime karşı değil de, kendimin, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin yararına kullanıyorum... 


Benim, kendimden, halkımdan ve tüyü bitmemiş yetimden yana gönül düşürüp, bu değerlerden yana sanatsal etkinliklerde bulunmam, bana, halkıma ve tüyü bitmemiş yetime karşı olan sanat bezirgânlarınca asla ve kesinlikle affedilmiyor... Onlar ki, dinlemeden konuşma, okumadan yazma, üretmeden tüketme alışkanlığı denizinde yüzen zavallı varlıklar oldukları için, benim dinleyerek konuşma, okuyarak yazma ve üreterek tüketme alışkanlığımdan olağanüstü düzeyde huzursuzluk duyuyorlar.


***

Ben, hayatımın ve sanatımın tam orta yerine yerleştirmiş bulunduğum "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" kapsamında; 6 Mayıs 2013 Pazartesi Anadolu Adalet Sarayı'na, 7 Mayıs 2013 Salı Karşıyaka Adalet Sarayı'na, 8 Mayıs 2013 Çarşamba İstanbul Adalet Sarayı'na, 10 Mayıs 2013 Cuma İstanbul Adalet Sarayı'na giderek mücadelemi sürdürdüm!  

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz