17 Mayıs 2013 Cuma

BULUNMAZ LİNÇÇİLERLE UĞRAŞIRKEN KÖPEĞİNİ İHMÂL ETMİŞTİ

Fotoğraflar: Ayşe Fikriye Bulunmaz

Bugün, gece yarısı saat ikide yatıp, sabah altıda kendimi şimşek hızıyla sokağa atıverdim. Bunun biricik, tek nedeni, şık köpeğim Toprak'ı aylar boyunca sürekli ihmâl ederek onunla yeteri denli ilgilenmeme hâlimdi. Benim yaptıklarımı sürekli bir biçimde izleyenlerin, yazılarımı aralıksız okuyanların, hakkımda dedikodu yapanların, kuramsal bilgilerimden yararlanmak isteyenlerin gayet iyi bildiği gibi, ben, tam tamına altı yıldır "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" zindanı içinde boğulmak istendim. Benim karşımda binlerce "ÇİRKİN VE KİNDAR" karakter bulunmasına karşın, neredeyse "TEK BAŞIMA" bütün bu saldırıların üstesinden gönül rahatlığıyla gelebildim. Hâlâ artçı depremleri sürmüş olsa da, "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" sürecinin ipliğini pazara çıkarabilmek için, âdeta kendimi yargılattım. Bir çapulcu sürüsü gibi üzerime hırçınca çullanıp, "ALTERNATİF HUKUK" oluşturmak kaygısındaki binlerce âciz, berduş, cahil, hain, zavallı kişinin karşısında yapabileceğim biricik, tek, yegâne eylem de "HUKUKA SIĞINMAK" oldu. "Avukatların çoğu YAVŞAKtır genellikle..." kolaycılığının hâlâ egemen olduğu bir ülkede yaşarken, "haksızlıkların yasalarla korunduğu"nu bilmeme karşın, Adalet Bakanlığı şemsiyesi altındaki Adalet Sarayları'na gidip gelmekten, oradaki toplumsal hastalığa sürekli bir biçimde ortak olmaktan başka bir çıkar yolum, düşünsel tavrım yok.

Boğaziçi Üniversitesi'nde dirsek çürütüp, felsefe tahsil edebilmiş tiyatro esnafımız Ömer Faruk Kurhan ile başlayan, başlatılan "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI"; Av. Burhan Gün, Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Mustafa Şükrü Demirkanlı, Gülhan Avşar Demirkanlı, Kemal Aydoğan, Oyun Atölyesi, Nihat Haluk Bilginer, Levent Çağlayan, Mehmet Bozkır, Seval Deniz Karahaliloğlu, Eyyüp Fırat Kuyurtar, Uğur Demirci Tosun, Süleyman Anıl, Reyhan Kayışlı ile devam etti... "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" sürecinde, şu avukatlarla hep karşı karşıya geldim:

Avukat Burhan Gün
Avukat Eyyüp Fırat Kuyurtar
Avukat İbrahim Demirci
Avukat İnan Yılmaz
Avukat Mehmet Bozkır
Avukat Murat Çoban
Avukat Reyhan Kayışlı
Avukat Süleyman Anıl
Avukat Uğur Demirci Tosun

Şimdi, çok uzun zaman sonra "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" zindanının duvarlarını parçalamayı başardığım gayet güzel şu günlerde, köpeğim Toprak'a yeni bir tasma daha satın alıp, onunla yeniden sabah gezilerine çıkmaya başladım... Köpeğim Toprak, bana karşı düzenlenen "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" sürecinin benim lehime doğru bir çizgi oluşturmaya başladığını sezmiş olmalı ki, birkaç gündür olağanüstü bir ağlamayla paçalarımı parçalamaya başlamıştı. Bu sabah çok erken saatlerde beni yatağımdan hızla sürükleyip çıkaran Toprak, bana karşı ağlayan bir havlamayla seslenirken, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyecilerine karşı da ısırır gibi bir havlamaya devam ediyor hâlâ!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz