14 Mayıs 2013 Salı

Cübbesiz avukat Bulunmaz'dan cübbeli avukat Reyhan Kayışlı'ya ders!

T.C.
İSTANBUL
27. SULH CEZA MAHKEMESİ

DURUŞMA TUTANAĞI

DOSYA NO: 2012/943 Esas
DURUŞMA TARİHİ: 14/05/2013
CELSE NO: 2

HAKİM: AHMET TORUN 40302

KATİP: NURAY KENAR 128294

Belirli gün ve saatte 2. celse açıldı. Açık yargılamaya devam olundu.


SANIK MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI ve müdafi Av. Reyhan Kayışlı ile MÜŞTEKİ HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ geldikleri görüldü.

Müşteki huzura alındı. Hüviyet tespitine geçildi.

MÜŞTEKİ: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ, Mehmet Cemalettin oğlu, 10/07/1955 Çubuklu doğumlu. Ali Baba Türbe Sokak Onur Han No: 13/8 Çemberlitaş Fatih / İSTANBUL adresinde oturur. 0532 642 88 57 nolu telefonu kullanır. SANATÇI.

Müştekiye 5271 Sayılı CMK'nun 234./1-b Madde ve Fıkrası'nda belirtilen duruşmadan haberdar edilme, kamu davasına katılma, tutanak ve belgelerden örnek isteme, tanıkların davetini isteme, vekili bulunmaması hâlinde, cinsel saldırı suçu ile alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda, baro tarafından kendisine avukat görevlendirilmesini isteme, davaya katılmış olma koşuluyla davayı sonuçlandıran kararlara karşı kanun yollarına başvurma, mağdur, 18 yaşını doldurmamış, sağır veya dilsiz ya da meramını ifade edemeyecek derecede mâlûl olur ve bir vekili de bulunmazsa, istemi aranmaksızın bir vekil görevlendirilme hakları bulunduğu hatırlatıldı.

Müştekiden soruldu: "Yasal haklarımı anladım. Şikâyetimi kendim bildireceğim." dedi.

İddianame ve ekleri okundu.

Olay hakkındaki şikâyet ve delilleri soruldu.

MÜŞTEKİ BEYANINDA: "Daha evvel dilekçe sunmuştum. İçeriğini aynen tekrar ederim. Sanığın camia ve özellikle bana yönelik 'tiyatro haber yayın portalı'ndaki yazısında 'HAKARET' teşkil eden sözler yazmıştır. Bu beyanları nedeniyle şikâyetçiyim. Şikâyetim devam etmektedir." dedi. 7 sayfadan ibaret dilekçe ve yazı örneğini sundu. Okundu. Dosyasına eklendi.

Katılma talebi olup olmadığı soruldu: "Katılmak isterim." dedi.

Önceki beyanları okundu. "Bana aittir." dedi.

Sanık söz aldı: "Tiyatro camiasına yönelik şikâyetçinin belirttiği şekilde görüşüm ve tavrım yoktur. Aksine, şikâyetçinin tiyatro camiasına yönelik hakaret teşkil eden sözleri bulunmaktadır. 7-8 tane mahkûmiyet kararı mevcuttur. Önceki savunmalarım geçerlidir. Katılma talebine diyeceğim yoktur." dedi. Müşteki ile ilgili devam eden ve bitmiş dosya numaralarını içerir dilekçe sundu. Okundu. Dosyasına eklendi.

Sanık müdafi söz aldı: "Şikâyetçinin beyanlarını kabul etmiyoruz. Müvekkilim Meral Okay ile ilgili yazı yazmıştır. O dönemde birçok gazete ve yazarlar yazılar yazmışlardır. Bu, ölene yönelik hakarete varır derecede yazılar yazılmıştır. Müşteki taraf da, kendi web sitesinde buna benzer yazılar yazarak yayınlamıştır. Ölen sanatçı, aynı zamanda müvekkilimin yakın dostudur. Bunun üzerine, müvekkilim sözü edilen yazıları eleştirir mahiyette yazı yazmıştır. Müvekkilimin eylemi bundan ibarettir. İddianamede yazının tamamına yer verilmemiş, bazı sözcükler seçilerek iddianameye eklenmiştir. Bu sözlerin hiçbirisinde suç unsuru bulunmamaktadır. 'Çirkinsiniz, kindarsınız' sözlerinde hakaret yoktur. Bir kişiye kin tuttuğunu söylemek ya da 'çirkinsiniz' demek, suç teşkil etmez. Başkasını beğenmek zorunluluğu yoktur. Kaldı ki bu sözler, Can Dündar'ın Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan yazısından tırnak içinde alınmak suretiyle yazıda kullanılmıştır. Müvekkilimin bâzı ifadeleri çoğul olarak kullanması, sadece müştekiye yönelik değil, o dönemde benzer yazıları yazanlara yönelik olduğunu belirtmiştir. Suç teşkil etmemekle birlikte, böyle kabul edilmesi hâlinde, müşteki tarafından hakaret teşkil eden beyanlarının TCK.'nun 129. Maddesi uyarınca değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Katılma konusunda takdir mahkemenindir." dedi ve savunmasını içerir dilekçe ve ekinde yazılar ve haber çıktıları ile vekaletname sundu. Okundu. Dosyasına eklendi.

Dosya incelendi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

1 - Suçtan zarar görme ihtimaline karşı, 5271 Sayılı CMK.'nun 238/1. Madde ve Fıkrası'nda belirtilen usûlüne uygun talebi doğrultusunda, ŞİKÂYETÇİ HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ'ın CMK.'nun 237 ve devam maddeleri gereğince davaya katılan olarak dava ve duruşmalara kabulüne,

2 - Katılanın dilekçesi ekinde isimlerini belirttiği tanıklar Arman Şahin ve Mehmet Cemalettin Bulunmaz adına davetiye çıkartılmasına,

3 - Tanık Turgay Demirkaya'nın beyanlarının tespiti için İzmir ve Karşıyaka Sulh Ceza Mahkemeleri'ne talimat yazılmasına,

4 - Sanık müdafinin bu celse sunduğu dilekçe ekinde HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ'IN DAVALARI  başlıklı dilekçede yazılı davaların niteliği, tarafları ve akıbetlerinin tespiti ve kararı çıkmış ise, karar örneğiyle ceza mahkemelerine ait dava dosyalarına ait iddianame örneklerinin gönderilmesinin istenmesine,

5 - Bu nedenle duruşmanın 19/11/2013 günü saat 10:35'e bırakılmasına karar verildi. 14/05/2013

Katip 128294                                                     Hakim 40302

***

Oyun'un notu: Bâzı sözcükleri biz büyütüp, kalınlaştırmakle birlikte, kırmızı renge boyadık. "DURUŞMA TUTANAĞI" metninin özgün resmî hâli için aşağıda sunduğumuz şu linkin üzerine lütfen tıklayınız:

Demirkanlı'nın "SANIK" olduğu mahkemenin resmî belgesini sunuyoruz!