14 Mayıs 2013 Salı

Nedim Saban LİNÇÇİ Üstün Akmen'in saçmalığına karşı çıkmak istiyor!

….))) ÜSTÜN AKMEN

Üstün Akmen, başkanı olduğu birlik adına yayınladığı ancak genelde kendisinin seçici kurul deneyimlerini vurgulayan ama birliğin gücünü de kontrolsüzce kullanarak yaygınlaştırılan bir bültenle, bir kişinin üç jüride olması, aynı seçici kurul üyelerinin iki farklı ödülde bambaşka adaylar gösterilmesi gibi konulardaki eleştirilerime yanıt verdi.

Kendisini bu konuda eleştiren tek kişi ben değilim (Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sorusu: LİNÇÇİ Üstün Akmen'i eleştirme konusunda en büyük emeği harcayan Melih Anık'tan neden bahsetmiyorsun ki? Melih Anık, senden önce eleştirmedi mi? Onlarca davayla boğuşurken ben mi konuya vâkıf değilim?!), bu yüzden de tiyatro konusunda kalem oynatanlara ettiği yakışıksız sözler ve "neyin peşindeler bilmiyorum" suçlamasını üzerime almadım. Neyin peşinde olacağım? O ödüllerin seçici kurullarından birinde olmanın peşinde olmayacağıma göre, yapıcı eleştirimin arkasında yukarıda açıkladığım gerekçelerden başka bir şey yok herhalde.

Bir kişi üç seçici kurulun ikisine başkanlık edecek, şahsi meselelerini bile basın bülteni haline dönüştürecek kadar güçlü olduğu bir birlikte ise sadece oy verenlerden biri olduğunu iddia edecek. Hadi buna inandığımızı varsayalım, aynı yıl aynı kişilerin izlediği oyunlardan nasıl taban tabana zıt adaylar çıkar yahu?


"Lions aday gösterdi, biz seçiyoruz" demek ise iyice tuhaf. Onlar aday gösteriyorsa, onlar niye seçmiyor? Siz onların adaylarını hangi kriterlere dayanarak diye sormazlar mı adama? Uzmansanız, adayları niye size seçtirmiyorlar, adayları seçemiyorsanız niye uzmanlığınıza baş vuruyorlar? Bu işi yapabilecek başka kimse yok mu hakikaten? 


Mevcut seçim sistemi bizi bazen kendi dışımızdaki kişileri milletvekili yapmaya zorlayabilir, ama yılın oyuncusu yapmaya zorlamamalı! 


(Kaynak: NEDİM SABAN)

***

Ayrıca bakınız:

Yazarlarının teker teker terk ettiği LİNÇÇİ site Nedim Saban'a mı kaldı?