27 Nisan 2013 Cumartesi

Bulunmaz, Uğur Demirci Tosun'un şeriki Fırat Kuyurtar'a ders verecek!

YAKINDA! ÇOK YAKINDA! PEK YAKINDA!!!

Bulunmaz, "SANAT HUKUKU DERSİ" çalışmasına Av. Eyyüp Fırat Kuyurtar'ı da katıp, bu derste, sanat hukukunun inceliklerini anlatıyor:

Kuyurtar - Mesele Fazıl Say'ın attığı tweetlerde kullanılan Allahçı ithamından ve cennet tasviri ifadelerinden kaynaklanıyor. Önce öğrenelim: İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'a göre; İslam’da ahiret inancı, dünya sürecine hapsolarak veya dünya sürecinden koparak değil; sürecin içinden geçerek kazanılmaktadır. Geleceğe iman, yarınlardan umudunu kesmeme, ileriye bakış, ileriyi, daima ileriyi düşünüştür. Kuran, yaşayanlar için, insanın sosyolojik ve psikolojik her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılama amacı ile uygulansın diye gönderilmiştir. Kuran’da tasvir edilen cennet ve cehennem, kişinin hayattaki tercihleri ile yaşarken hayatı cennet ve cehenneme dönüştürmesine yöneliktir. İlahi kelam sözünü söylerken çoğu zaman tasvirlerden, benzetmelerden faydalanmaktadır. Örneğin sakla samanı gelir zamanı derken, saman saklamayı değil, tedbirli olmayı tavsiye etmektedir. Buna rağmen birileri çıkıp bundan mal biriktirmek, saman saklamak anlıyorsa, yanlışında sebat edip cahillik ediyorsa bu onların yanlışıdır ve dürüstlük, bu yanlışta sebat edenlere yanlış yapıyorsunuz demeyi gerektirmektedir. Cennet ve cehennemin, dünyada numuneleri bulunan ama aynı zamanda yasaklanan bir takım haz, şehvet, doygunluk hislerinin sonuna kadar tatmin edildiği, hatta tavan yaptığı bir yer olarak tanımlanması Kurana ithaf edilen bir iftiradır.

Bulunmaz - Fazıl Say, o tweet'leri atarken, o tweet'lerin içeriğindeki sözlerin kime ait olduğunu net bir biçimde açıkladı mı? O tweet'lerdeki sözler, çarpıtılmadan, özgün biçimiyle mi okura sunuldu?... Fazıl Say, o tweet'leri retweet ederken, benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin mutluluğunun çoğalması için mi yoksa Doğuş Holding'in pazar payının artmasına hizmet etmek için mi böyle acayip davrandı? Senin, düzeysiz yazarların düzeysiz tespitlerini öğrenmeye değil, çok, hem de çok fazla ciddi bilgiler öğrenmeye ihtiyacın var. "İlâhîyatçı yazar" etiketine sahip olmasına karşın, henüz "birtakım" sözcüğünü doğru dürüst yazmasını bile bilemeyen İhsan Eliaçık'tan değil, birçok kişiden öğreneceğin tırlar dolusu konular var. İhsan Eliaçık, bu sözü nerede söylemiş? Bir kaynak belirtmek çok mu zor?... Ayrıca, İhsan Eliaçık'a selam söyle: "bir takım" değil "birtakım" yazıldığı gibi, "Kurana" değil "Kur'ân'a" yada "Kur'ân-ı Kerîm'e" diye yazılır. İhsan Eliaçık, sana bile bilgi verecek kadar eli açık davranırken, ilâhîyatçı olmasına karşın "ilâhi" sözcükleri yazmasını bile bilemeyecek kadar cahil biri. İhsan Eliaçık, eğer yazı yazmayı öğrenmek isterse, gelip bizim "yazarlık çalışmaları" sürecine hemen katılabilir!...

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz, Uğur Demirci Tosun'un şeriki Fırat Kuyurtar'a ders verecek!