4 Mart 2013 Pazartesi

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, bugün 4 Mart 2013 Pazartesi olmasına, ayın birini bayağı geçmemize karşın, Mart 2013 tarihli 247. sayısının MEPHISTO KİTABEVİ'ne asla teslim edilmediği için, MEPHISTO KİTABEVİ raflarında yer aldığını söyleyemiyor!...

Oyun'un notu: LİNÇİLERİ "maymungötürengi" ile belirttik

***

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nin Mart 2013 Sayısı Dopdolu…

Mart 2013'de 247 nci sayıya ulaşan Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nin kapak konuğu Ayşenil Şamlıoğlu. Şamlıoğlu ile söyleşiyi Pınar Erol gerçekleştirdi.

Macide Tanır'ı Yusuf Eradam, Pınar Erol, Nedim Saban, Aysan Sümercan, Meri ve Jane Magdeleni'nin anlatımlarıyla yolcu ettik.

Gülhan Avşar Demirkanlı, Çağlayan Sevinçer ile kuklaların gizli dünyasına yolculuk yaparken, Danla Cangül Semaver Kumpanya'nın iki oyuncusu: Serhan Keskin ve Sarp Aydınoğlu ile yeni oyunları "Metot"u konuştu. Gürol Tonbul ise İzmir'de Hidayet Sayın ile doyumsuz bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bu sayının eleştirileri: Ragıp Ertuğrul "Kuçu Kuçu", Melih Korukçu "Katilcilik", Yusuf Eradam "Penetratör" ve yeni yazarımız Sıla Şenlen Güvenç ise Nielsen oyunlarını ele alıyor.

Tiyatro… Tiyatro…Dergisi'nin Mart 2013 sayı içeriği şöyle:


HABERLER: / S. 4

SÖYLEŞİ: Ayşenil Şamlıoğlu / Pınar Erol / S. 8

ELEŞTİRİ: ... "Erkek"... “Kadın”... / Robert Schild / S. 14

ELEŞTİRİ: "Penetratör" / Yusuf Eradam / S. 18

ARDINDAN: Macide Tanır / Yusuf Eradam, Pınar Erol, Nedim Saban, Meri Magdeleni, Jan Magdeleni, Aysan Sümercan / S. 21

ELEŞTİRİ: Anthony Neilsen'in Kurbanları / Sıla Şenlen Güvenç / S. 29

PARİS MEKTUBU: Selin Altıparmak / S. 32

SÖYLEŞİ: Çağlayan Sevinçer’le... / Gülhan Avşar Demirkanlı / S. 34

ELEŞTİRİ: "Kuçu Kuçu" / Ragıp Ertuğrul / S. 38

SÖYLEŞİ: Haliç’in Öbür Yakasındaki Tiyatrodan "Metot" / Damla Cangül / S. 40

BERLİN MEKTUBU: Gülen İpek Abalı / S. 44

ELEŞTİRİ: "Katilcilik" / M. Melih Korukçu / S. 46

SADIK SEYİRCİ: Sanatçıyı Sanat Nesnesi Olarak Sahneye Taşımak / M. Sadık Aslankara / S. 48

SÖYLEŞİ: Hidayet Sayın: "Yazmak Tutkusu Her Şeyin Önüne Geçiyor" / Gürol Tonbul / S. 52

İZLENİM: Zamora Binası Soruşturması ve Tina Modotti / Seval Deniz Karahaliloğlu / S. 54


Haber Giriş Tarihi: 04 Mart 2013

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)

***

Ayrıca bakınız:

Güzel günler gördüğü zamanlarda arka kapağını FORTIS BANK'a bile veren Mustafa Şükrü Demirkanlı, yayın yönetmenliği yaptığı LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin ön kapağında çok büyük bir sorun yaşamazken arka kapağını verecek ciddi bir firma bulamıyor

Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, şu ân (4 Mart 2013 saat 13.30) itibariyle MEPHISTO KİTABEVİ'ne telefon ederek, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi ve SANSÜRCÜ Yeni Tiyatro Dergisi adlı dergilerin Mart 2013 tarihli sayılarının İstiklâl Caddesi'ndeki MEPHISTO KİTABEVİ'ne asla ve kesinlikle gelmediğini öğrendi!...


"Ölüleri Gömün" oyunu da içinde olmak üzere, birçok tiyatro oyunu yöneten Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosunda ışıkçı Enver Başar'ın sahibi, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın editör olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru tiyatronline.com'a göre LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Mart 2013 tarihli 247. sayısının yayınlandığı izlenimi verildiğine göre, Enver Başar'la Yaşam Kaya, derginin bu sayısını ellerine alıp iyice incelediler mi?