21 Mart 2013 Perşembe

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından www.tiyatronline.com'un sahibi, İstanbul Devlet Tiyatrosu Işıkçısı Enver Başar, Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a gönderdiği e-postaların yayınlanmasına izin vermemiş olsa da, Hilmi Bulunmaz'ın, Enver Başar'ın kendisine gönderdiği e-postalara karşı verdiği yanıt niteliğindeki e-postaları yayınlıyoruz!

Bulunmaz'ın Enver Başar'ın birinci e-postasına verdiği yanıt:

Merhaba,


Çok iyiyim... Siz nasılsınız?


Sizin sahibi olduğunuz www.tiyatronline.com sitesi ve sizin sitenizin güvenirliğine güvenen ortada kalmış lümpen tiyatro esnafı, Coşkun Büktel'le benim sanatsal ifade olanaklarımızın ilelebet ilga ve imha edilmesi için çaba harcadınız, çaba harcamaya devam ediyorsunuz. Siz, bunu duymadınız mı? Sitenizin tiyatro cahili editörü Yaşam Kaya, size bilgi vermeden mi, sizin sitenizin adını bir "LİNÇ KAMPANYASI" sürecine dahil etti? Başta benim ve Coşkun Büktel'in sitesindeki yayınlar olmak üzere, birçok yerde, sizin sitenizle ilintili olarak "LİNÇÇİ" sıfatı kullanıldı, kullanılıyor. Siz, bunu duymadınız mı? Siz, sahibi olduğunuz sitenizin yönetimini kendi yeteneğinizle yürütmüyor musunuz? Eğer, her türlü tasarruf Yaşam Kaya'da ise, bırakın sitenizi ona da, biz de, sizin sitenizi çok daha acımasız, çok daha derinlikli, çok daha net, çok daha rahat, çok daha sert eleştirelim. 


Benimle konuşmak isterseniz, benim bulunduğum işyerlerine yada "ortada bir yerde" görüşebiliriz. Benim telefon numaralarım ve adreslerim her yerde yazmasına, mahkeme kayıtlarında çarşaf çarşaf bulunmasına karşın, burada bir kez daha yineliyorum;


Adres: Alibaba Türbe Sk. Onur Han. No: 13/8-9 Çemberlitaş ve diğerleri Google'da var...


Telefon: 0532 642 88 57 ve diğerleri Google'da var...


Hilmi Bulunmaz


***


Bulunmaz'ın, Enver Başar'ın ikinci e-postasına verdiği yanıt:


Merhaba,


Litvanya'dayım... 


"Sitenin yönetimi ve güncellemesi tamamen size ait" ise, Yaşam Kaya nasıl oluyor da "editör" olarak kendini lanse edebiliyor? Yoksa, Yaşam Kaya, editörlükten ayrıldı yada atıldı mı? Yaşam Kaya, editörlükten ayrıldı yada atıldıysa, bunun gerekçesini açıkladınız da, ben mi görmedim? Sık sık Türkiye dışına çıktığım ve bu nedenle, sitenizi sürekli olarak tam izleyemediğim için, siz, bir açıklama yaptınız da, ben mi görmedim? Benim bilgilenmem için söylediğiniz "Sitenin yönetimi ve güncellemesi tamamen bana ait" sözünü, bütün okurlarınızın duyması daha yerinde olmaz mı?


Yaşam Kaya yada herhangi bir başka kişi, Coşkun Büktel'le yada herhangi bir başka kişiyle ilgili olarak eleştiri yada herhangi bir başka yazı yazmış olabilir. Ben, bunun üzerinde durmuyorum. Ben, "LİNÇ KAMPANYASI" düzenlendiği süreçte, "NEDEN BU LİNÇ KAMPANYASI DÜZENLENMESİNE SİTE OLARAK İMZA VERDİNİZ?"i soruyorum. Tabii ki, Yaşam Kaya yada herhangi bir başka kişinin, kendini ifade etme hakkı var. Ancak, benim sanatsal ifade olanağımı imha etmek isteyen "LİNÇ KAMPANYASI" sürecinin hesabını sorma hakkım da var! Ben, bana karşı işlenen herhangi bir "TOPLUMSAL YADA HUKUKSAL SUÇ" için, ölünceye dek karşı çıkmaya kararlı olarak yaşamak isteyen bir karaktere sahip olduğum için, "LİNÇ KAMPANYASI" kavramını da, ömrümün sonuna dek sürdüreceğim. 


Ben, benim sanatsal ifade olanağımı imha etmek isteyen bir sitenin sahibini, "ÖZEL OLARAK ARAMAM"... Ancak, tiyatro kamuoyunun önünde sorgularım. Çünkü, "Sitenin yönetimi ve güncellemesi tamamen bana ait" dediğiniz www.tiyatronline.com, benim sanatsal ifade olanağımı imha etmek isteyen "1100 KİŞİLİK BİR LİNÇ KAMPANYASI" sürecini başlattı. Bu nedenle, siz şahıs olarak imza vermeseniz de, "Sitenin yönetimi ve güncellemesi tamamen bana ait" dediğinize göre, siz de, bu "LİNÇ KAMPANYASI" sürecinden sorumlusunuz. Bunu nasıl "es" geçebilirim ki? 

Benim oğlumun, bir zamanlar sizin sitenizde yazı yazmış olması, benim, bana ve benimle birlikte Coşkun Büktel'e karşı düzenlemiş olduğunuz "LİNÇ KAMPANYASI" suçunun hafifletici nedeni olamaz. Siz, T.C. kanunlarına uygun davranıyorsunuz da, "kişisel hakları rencide etme" eylemine hiç dikkat etmiyorsunuz. 

Benimle, sadece tiyatro üzerine değil, hayatın her alanına değgin konuşabilirsiniz. Ancak, bu "LİNÇ KAMPANYASI" kavramı üzerine tartışmadan, tiyatro yada herhangi bir başka konu üzerine konuşmak, bence, sadece ve yalnızca "KONUŞMAK İÇİN KONUŞMAK" durumunun ötesine geçemez.

Her şeye karşın, hangi nedenle olursa olsun, aradan uzun yıllar geçmesini bir türlü unutmam olası değilse de, "LİNÇ KAMPANYASI" konusunu yeniden gündeme getirmeme "katkıda" bulunduğunuz için, teşekkür ederim...


Bu arada, "AVİ MARAŞLIYAN OLAYI" için de, bir açıklama yaparsanız sevinirim...


Hilmi Bulunmaz