15 Şubat 2013 Cuma

Akademisyen Sema Göktaş'ın "Zengin Mutfağı Dolayısıyla" Yeni Tiyatro Dergisi'nde yayımladığı ilginç yazı tartışılmayı hak ediyor!

Sema Göktaş'ın yazdığı "Zengin Mutfağı Dolayısıyla" başlığıyla Yeni Tiyatro Dergisi'nde yayımladığı yazıdan küçük bir tadımlık:

"Zengin Mutfağı'nın ikinci gecesinde üç kadın seyirci kurt işareti yapıp, 'Tanrı Türkü Korusun!' diye slogan atmış. Daha sonra kurtla ve faşizmle aralarında bir bağ olduğuna inanan bazı siyasiler şikâyetçi olmuşlar; oyunun gösterimi bir süreliğine durdurulmuş. İzlediğimiz oyunun 'son oyun' olmamasını diliyorum. Ayrıca bu süreci krize dönüştürmeden sağduyuyla yöneten İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin'i kutlarım. Kurt işareti yapıp salonu terkedenlere, partimiz takipçi olacak deyip hakikaten takip edenlere; kısacası bu nostaljik gösteriyi aynı nostaljik duygularla protesto edenlere ise Allah akıl versin. Ey Türk tiyatrosu, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki işte bu kanda zaten mevcut. Tiyatromuza bir şey olacak diye korkmamıza hiç gerek yok. Çünkü bu malzeme bolluğunda tiyatro yapmamak imkansız ve bu halkın ona sahiden ihtiyacı var!"

(Kaynak: Sema Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi, Şubat 2013, sayı 46, sayfa 27)