14 Şubat 2013 Perşembe

"Oyuncuların çoğu YAVŞAKtır genellikle..." kem sözünü icat edip kullanarak, bütün opera oyuncularını, bütün sinema oyuncularını, bütün televizyon oyuncularını, bütün tiyatro oyuncularını iyice aşağılayan, bütün oyunculara hakaret eden, bütün oyuncuları itin götüne sokan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın eski patronu Shakespeare Çocuğu Nihat Haluk Bilginer'e "YAVŞAK" diyebilme cesaretini sadece ve yalnızca Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz gösterebilmişti!

Ali Poyrazoğlu'ndan Haluk Bilginer'e mektup...

46 dergisine verdiği röportajda söylediği "Oyuncuların çoğu YAVŞAKtır" sözlerine meslektaşlarının tepki gösterdiği usta oyuncu Haluk Bilginer'e Müjdat Gezen'den sonra Ali Poyrazoğlu da mektup yazdı.

Haluk Bilginer’in yaptığı açıklamayla kendini rezil ettiğini savunan Poyrazoğlu, şunları kaleme aldı:

"Daha önce hepsi söylenmiş, tartışılmış konulardan ortaya bir karışık yapıp bol küfür sosuyla herkese servis yaptı. Anlattıklarının hiçbiri yeni değildi ama anlatma biçimi yenilir yutulur cinsten değildi. Ne küfürler, ne YAVŞAKlığı kaldı oyuncuların ne de salaklığı... Seyirciye de yemeleri için k.... sundu. Ertesi gün kıvırdı, 'Ben öyle demedim gazeteciler saptırmış, laflarımı değiştirmiş, montajlamış' buyurdu. 'Oyuncular rollerinin etkisinde kalmaz' buyurmuş. Son dizisindeki 7 numaralı kötü adam kompozisyonunun ağır etkisinde kalmış, tiyatroya format atıyor, tiyatroculara, seyircilere racon kesiyor. 'Lan salaklar, YAVŞAKlar kıçımı yiyin.' Çıldırmış, çok ayıp, çok ayıp. Salyalarını akıtıyorsunuz sözüyle eğlencenin dozunu artırdı. Be anam, garibim, be ne oldumcuk kardeşim, ne lüzum var bu kadar rezilliğe, hakarete.

"Starlar etraflarında efsaneler yaratırlar" buyurdu ama minicik bir polemikle büyük Shakespeare abidesi yaldızlarının hepsi döküldü. Konuştukça batıyor, yazık. Arkadaşların, seyircilerin sana o kadar emek vermiş, yazık. Shakespeare’i de utandırdı. Kendini elaleme rezil etti. Herkes şüpheyle bakıyor artık yaptığı işlere, 'Oyuncuların çoğu YAVŞAKtır' dediği için... Tiyatrodaki YAVŞAKları anlamaya çalışacak tiyatrona gelecek seyirci. Oynadığı dizide madem oyuncuların çoğu YAVŞAK, kim bu YAVŞAKlar herkes merak ediyor. Kendini el aleme rezil etti. Evine git çocuğum, birkaç gün çıkma, kimseye bulaşma, biz unutacağız hezeyanlarını... Bak tekrar çıkıp küfür edersen ağzına biber süreceğim. Eski tuluatçıların şunu da söylemek isterim, İsmail Dümbüllü orta oyunlarında ’G... ye’ diyen Pişekar’a ’Ben almayayım buyur sen önümden ye’ derdi."


Genco Erkal: "Dumanlı bir ortamda söylemiş"

Bilginer'e tepkiler sürerken Genco Erkal, "Bu bakın ben buradayım, bana dikkat edin anlamına geliyor. Haluk o lafları dumanlı bir ortamda, kafalarının iyi olduğu ve kontrolün olmadığı bir ortamda söylemiş" açıklamasını yaptı. Memet Ali Alabora da twitter sayfasından "Arkadaşlar kim yavşaksa efendi gibi çıksın, şu sıkıntıdan kurtarsın hepimizi" diye seslendi.

(Kaynak: Milliyet)