30 Ocak 2013 Çarşamba

Yeni Kültür Bakanı Ömer Çelik, bakalım haksız yere reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alan tiyatro dergilerinin arpasını kesecek mi?

Yeni Kültür Bakanı Ömer Çelik, Kültür Bakanlığı Çanağı yalayan tiyatroların avantalarını keserse, bunun için kendisini destekleriz! 

Yeni Kültür Bakanı Ömer Çelik, hiçbir zaman için tam zamanında, yani ayın birinde (örnekse 1 Şubat 2013 günü) yayınlanmamasına karşın, ayın birinde yayınlanıyormuş gibi Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin'den reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alan tiyatro dergilerinin haksız olarak elde ettiği bu reklâmı keserse yada bu dergilerin tam zamanında, yani ayın birinde (örnekse 1 Şubat 2013 günü)  yayınlanmasını sağlarsa, bunun için kendisini destekleriz!


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni 
Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Günay'ın Ekibine Yol Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna oturan Ömer Çelik'in bütün üst düzey bürokratların istifasını istediği öğrenildi.

Kabine revizyonu sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Ertuğrul Günay'dan devralan Ömer Çelik, göreve gelir gelmez kendi ekibini oluşturmak için harekete geçti.

Ömer Çelik'in bu kapsamda aralarında müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür ve genel müdür yardımcıları ile danışmanların da bulunduğu çok sayıda bürokratın bu görevlerinden istifa etmelerini istediği belirtildi.

AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik, geçen hafta gerçekleşen kabine revizyonunun ardından AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmişti.

Çelik'in yeni kadrolarla göreve devam etmesi bekleniyor.

(Kaynak: HABER VAKTİM)