29 Ocak 2013 Salı

Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan için savcıya ifade verdi...

T.C. 
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

EK - D

Soruşturma No: 2012 / 170961

SORGULAMA TUTANAĞI
(Şüpheli İçin)

İFADE VERENİN*: 
T.C. Kimlik Numarası: 5048220438
Adı ve Soyadı: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
Baba ve Ana Adı: MEHMET CEMALETTİN - NEBAHAT
Doğum Yeri ve Tarihi: ÇUBUKLU - 10/07/1955
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: FATİH / İSTANBUL
İkâmetgâh Yahut Mesken Adresi: Cankurtaran Mah. Çetinkaya Sk. No: 14 İç Kapı No: 1 / 2 Fatih / İSTANBUL
İşyeri Adresi: Ali Baba Türbe Sk. Onur Han No: 13/8-9 Çemberlitaş Eminönü / İSTANBUL
Varsa Telefonu (Ev-İş-Cep-İrtibat): 0532 642 88 57
Mesleği, Ekonomik Durumu: Sanatçı
Medeni Hali, Çocuk Sayısı: Evli, İki
İfadenin Alındığı Yer: İstanbul Cumhuriyet Savcılığı

İfade verene yüklenen suç anlatıldı, müdafi seçme hakkının bulunduğu ve onun hukuki yardımından yararlanabileceği, müdafiin ifade alma sırasında hazır bulunabileceği, müdafi seçecek durumda değilse ve bir müdafi yardımından yararlanmak istediği takdirde kendisine baro tarafından bir müdafi görevlendirilebileceği, yakınlarından istediğine yakalandığının derhal bildirileceği, isnat edilen suç hakkında açıklamada bulunmamasının kanuni hakkı olduğu, şüpheden kurtulması için somut delillerinin toplanmasını isteyebileceği kendisine hatırlatılıp açıklandı.

SORULDU: "Şikâyet dilekçesi ve eklerini inceledim. Dilekçe ekinde bulunan ve benim tarafımdan yazıldığı söylenen yazıların tamamı bana aittir. Ancak, ben, bu yazıların hakaret olduğunu kabul etmiyorum; ağır eleştiri niteliğindedir. Yaptığım eleştiri, müştekiyi incitmiş olabilir. Ancak, hakaret söz konusu değildir. Suçun unsurları oluşmamıştır. Müşteki de, bu eleştiriye katlanmak zorundadır. Keza, biz, geçmiş zamanda edebî tartışma içine girmiştik. Benim hakkımda yine şikâyetçi oldu ve İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkımda kamu davası açıldı. 2010 / 8 E. Sayılı dosya üzerinden devam eden kovuşturma sonunda, benim beraatime karar verildi. Bundan dolayı, benim hakkımda yeni bir ceza soruşturması ve kovuşturmasının açılmasını sağlamak amacıyla bu şikâyeti yapmıştır. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 147. Maddesi'nde yazılı hususların yerine getirilmesinden sonra tutanak okunup, ifade veren ile hazır bulunanlar tarafından imza altına alınmıştır. 29/01/2013

Yaşar Şen 38152      Seda Öksüz 134517    Hüseyin Hilmi Bulunmaz
Cumhuriyet Savcısı       Zabit Katibi                                               Şüpheli