11 Aralık 2012 Salı

Büktel'le Bulunmaz'ın LİNCİ için imza veren Orhan Aydın'ın "soL"u!

(Kaynak: gazeteciler)

***

Ben, Orhan Pamuk'u ve yazdıklarını günahım kadar bile sevmem; Orhan Pamuk'un edebiyat sanatına, toplumsal devinime, Türk diline hiçbir yararı bulunmadığı gibi, son derecede büyük zararı dokunduğu kanısındayım. Ben, yazıcı Orhan Pamuk'un, üzerine "roman" etiketi iliştirilen ve hiçbir estetik içermediği için sürekli olarak iç bayıltan kitaplarını korkunç bir ıstırapla okumak zorunda kaldığımdan, şu kadarını bile gönül rahatlığıyla iddia edebilirim: 

Sözüm ona yazar Orhan Pamuk, "roman" etiketi iliştirdiği berbat kitaplarını piyasaya sürmek yerine, Akdeniz'in herhangi bir kıyı kasabasında balık tutsa, Türkçe'ye hiçbir zararı dokunmayacağı için, Türk Dili'nin kirlenmesi çok daha hafif ve yavaşlamış olur!

Ancak...

Ben, Orhan Pamuk'un yaptığı, yazdığı hemen hemen hiçbir şeyi kesinlikle beğenmiyorum diye, Orhan Pamuk'un eline silah verme terbiyesizliğinde bulunamam. Benim böyle bir fotomontaj eylemi yapmam, ne benim dünya görüşüme, ne de aile terbiyeme uyar!

soL gazetesi, genel olarak "sol gösterip sağ vuran" bir yayın organı olduğu için edebî düzeyiyle yazıcı Orhan Pamuk'la hesaplaşabilme bilincine sahip olamadığından, tıpkı sanal yayıncı Burak Caney'in Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın şık ve güzel fotoğraflarına yaptığı fotomontajlar gibi, iç bunaltan pis bir fotomontaj yapmış. 

Ben, sosyalist bir sanatçı olarak, hemen hemen her zaman "sol gösterip sağ vuran" soL'un bu iğrenç eylemini şiddetle kınıyorum.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız: ey orospu

Eline ödül şekeri verilen Orhan Pamuk'tan küf kokan bir açıklama!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi yuvarlanmış LİNÇÇİ Orhan Aydın'ı bulmuş!

Büktel'le Bulunmaz'ı LİNÇ etmek isteyen Orhan Aydın'ın "soL"u!...