21 Kasım 2012 Çarşamba

Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın da akademik kadrosunda bulunduğu "Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı'nda eğitim gören; eğitmen, oyuncu, yazar, tiyatro eleştirmeni; sekiz yıl içerisinde dört yüzden fazla oyun eleştirisi yayınlayan" ve "tiyatroda üçüncü göz eleştiri" kitabının yazarı İhsan Ata, gerçek tiyatro eleştirisi yazmayı ne zaman öğrenecek?

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından tiyatrodunyasi.com sitesinden alıp, aşağıya aktardığımız İhsan Ata'nın sadece ve yalnızca iki tümcelik tadımlık yazısında bile evlere şenlik yanlışlar var. Bu evlere şenlik iki tümcelik yazıdaki bâriz yazım yanlışlarını "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirmekle birlikte, doğru yazımlarını "çimenrengi" ile biz yazdık. Bunun yanı sıra, ilköğretim çocuklarının bile yapmayacağı "öznesizliği / özensizliği" giderip, okunurluk kazandırmak için, özneleri ("Efter Tunç" ve "onu") "çocukkakasırengi" ile biz eklemek zorunda kaldık!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

İhsan Ata'nın "Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun 16. Sezonunda Kral Lear" başlıklı yazısından tam olarak yararlanmak olanaksız olmakla birlikte, bu yazıdan küçük bir tadımlık sunuyoruz:

"(Efter Tunç,) Tüm oyunu ayna, masa, havuz vs (vs.) gibi malzemelerle (malzemeler) ışığında desteğiyle (desteklemekle) muhteşem bir dekor çıkartmış ortaya. Çığlıklar arasında sahneye çıktığında tüm salonunun (salonun) (onu) ayakta alkışlaması ise görülmeye değerdi."

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)