13 Kasım 2012 Salı

Aslı Burcu Ok, Aslı Can Kortan, Aslı Nişancı ve Aslıhan Beyan LİNÇ KAMPANYASI için seve seve yada söke söke imza verirken, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu Aslı Aybars LİNÇ KAMPANYASI için asla imza vermedi!

Aslı Aybars Biyografisi

Aslı Aybars, 1990-1994 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okumuştur. Aslı, tiyatrocu bir aileden gelmektedir. Aslı'nın babası, Devlet Konservatuvarı'nın ilk mezunlarından, Devlet Tiyatroları Sanatçısı Nihat Aybars'tır; baba Aybars, ayrıca Hollywood'da film çekip oynayan ilk Türk aktörüdür. 

Aslı Aybars'ın hocalarından bazıları şunlardır: Zeliha Berksoy, Müşfik Kenter, Haluk Kurdoğlu, Cihan Ünal... Aslı, okul yıllarının son senesinde hocası Zeliha Berksoy'a, Büchner'in oyunu "Leonce ile Lena" adlı eserde hem asistanlık yapmış ve hem de "Lena" karakterini canlandırmıştır. 

Aslı Aybars, ilk dizi filmi "Sonradan Görmeler"de Tekin Akmansoy ve Nevra Serezli ile birlikte görev almış ve "Tayyibe" karakterini canlandırmıştır. TRT için çekilen bu dizi, daha sonra Show TV'ye transfer olmuş ve sanatçı bu çalışmasının ardından birçok dizi ve reklâm performansı sergilemiştir. 

Aslı Aybars, 1996 senesinde ilk profesyonel çalışmasına Nedim Saban'la birlikte "Tiyatro Kare"de Claude Magnier'in "Oskar" adlı oyunda, Engin Gürmen yönetmenliğinde, Çiçek Dilligil, Necmi Yapıcı, Lale Belkıs, (Ateşböceği) Yalçın Otağ ve Esmeray'lı güzel bir ekiple başlamış ve bir sezon oynamıştır. Ardından dört sezon boyunca ATV'nin sevilen dizisi "Tatlı Kaçıklar"da "Sekreter Ayşecan" karakterini canladıran Aybars, 1999 senesinde Gani Müjde'nin çektiği "Kahpe Bizans" adlı filmle sinema deneyimi ile tanışmıştır.

(Kaynak: Sebastiyan)