27 Kasım 2012 Salı

LİNÇ KAMPANYASI imzacılarından Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in moderatörlük yaptığı LİNÇÇİ kişilerin otağı Boğaziçi Üniversitesi, asla tarih belirlemediği "Oyuncu Haluk Bilginer ise Kasım ayında Merkez'de bir söyleşi gerçekleştirecek." duyurusuyla izleyicilere verdiği sözü yerine getirdi mi? Yoksa yeni bir skandal mı yaşandı?

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MİTHAT ALAM FİLM MERKEZİ KASIM 2012 PROGRAMI

Mithat Alam Film Merkezi'nin 8 Kasım Perşembe günü saat 18:00'de Yeni Türkiye Sineması başlığıyla düzenleyeceği panele son dönem Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Çiğdem Vitrinel, Hasan Tolga Pulat, Serkan Acar ve Tayfur Aydın konuşmacı olarak katılacaklardır. Panel öncesi yönetmenlerin filmlerinden oluşan bir seçki izleyicilere gösterilecektir.

Merkez, 15 Kasım Perşembe günü saat 18:00'de moderatörlüğünü yazar ve akademisyen Murat Gülsoy'un üstleneceği söyleşide Selim İleri'yi ağırlayacaktır.

Yönetmen Ali Özgentürk, 21 Kasım Çarşamba günü Merkez'in konuğu olacak. Söyleşinin moderatörlüğünü oyuncu ve akademisyen Adnan Tönel üstlenecek.

Oyuncu Haluk Bilginer ise Kasım ayında Merkez'de bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin tarihi ise Kasım ayında ilan edilecek.

Kasım boyunca her Salı saat 17.30'da konusunda deneyimli bir sinemacı kendi uzmanlık alanında öğrencilerle bir atölye çalışması gerçekleştirecektir.

Türk sinemasının belleğini oluşturmak amacıyla başlatılan ve bir sözlü tarih çalışması olan Görsel Hafıza Projesi kapsamında çalışmak isteyen gönüllü öğrencilerin Mithat Alam Film Merkezi'ne Kasım ayı içinde başvuruları beklenmektedir.

(Kaynak: Boğaziçi Üniversitesi)