1 Kasım 2012 Perşembe

Kediler, ancak saksılardaki çiçekler kış mevsiminde gizlendikleri zaman saksıları kullanma haklarını kendilerinde bulabiliyorlar!

Her nedense, kedilerin saksılara yaptıkları muameleyle, ticarî kuruluşların İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerine yaptıkları muamele, her zaman için aynı ânda usuma geliyor...

Kedilerle çiçekler arasında sosyo-ekonomik herhangi bir ilişki söz konusu olmadığı için, kedilerle çiçeklerin güzelce anlaşmalara son derecede doğal bir süreç izliyor. Yaz mevsiminde bütün saksılarda boy atan çiçekler, kışın, âdeta Hades'e göç ettiklerinde, kediler, ancak o zaman çiçeklerin anayurdu saksılarda güneşlenebiliyor.

Oysa...

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kuleleri, tiyatro mevsimi olan kışın bile, sürekli olarak ticarî kuruluşlar tarafından işgâl ediliyor. Arada bir, çok kısa zamanlarda da, İDT reklâm kuleleri, tiyatro afişlerinin kullanımına, halkın hizmetine sunulabiliyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:


Türkiye'deki tiyatro ticareti hiç aksamadan tıkır tıkır işliyor: Refik Erduran, AKP'li Ertuğrul Günay'a bağımlı Kültür Bakanlığı Çanağı yalayanlara dağıtılan paralara karar verirken, bir yandan da Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları'na peynir ekmek gibi oyun pazarlıyor!