17 Kasım 2012 Cumartesi

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, "tavır dergisi"nin yeni sayısını okumaya başlar başlamaz şöyle söylemek zorunda kaldı: "Başta LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Kurucusu, Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirkanlı ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Orçun Masatçı olmak üzere, birçok LİNÇÇİ kişi ve kuruluş, "tavır dergisi"nin Ekim-Kasım 2012 tarihli 124. sayısına sızmayı başararak dergiyi zayıflatmış!"

"tavır dergisi"ni, yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana hoş bir ilgiyle bekleyip, merakla okuyan, okutan ve yayınlanması için çaba harcayan biriyim. Hattâ, öyle acı bir zaman geldi ki, "tavır dergisi", Ortaköy Kültür Merkezi'ndeki binasından uzaklaştırılıp "yurtsuz" kalınca, yani 1995 yılının hüzünlü haziran - eylül ayları aralığında, bu dergiye "yurt" olan Bulunmaz Kültür Merkezi'nin kurucusu olarak, zaman zaman övünme payı bile çıkarabilecek kadar bu dergiyi sahiplenen biri olmaktan pişmanlık duymadım.

Bazen, tiyatro konusundaki küçük burjuva sızmalara karşı uyardığım "tavır dergisi", ne yazık ki, bu sayısında da, sözüm ona "Tiyatro Platformu" denilen ve içerisinde ciddi bir biçimde LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların da bulunduğu bir ucubeyi sayfalarına taşıma gereksinimi duymuş. "tavır dergisi"nin kılgısal uzantısı olan İdil Kültür Merkezi'nin, "Tiyatro Platformu"na sunduğu devrimci nitelikli bildiri yüreğimize su serpmiş olsa da, bu platform içerisindeki LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlardan hesap sorulmaksızın, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların dergi sayfalarını işgâl etmeleri, doğrusu bu ya, hoşumuza gitmedi.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz