23 Ekim 2012 Salı

HEM LİNÇÇİ VE HEM DE KORSAN TİYATRO BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OYUNCULARI, KORSANCA EL KOYDUĞU "SEZUAN'IN İYİ İNSANI" OYUNUNU, BEŞ KURUŞ ÖDEMEDEN ALDIĞI GİBİ, PARAYLA SEYİRCİYE SATMAYA DEVAM EDİYOR!

Etkinlik Bilgileri ve Bilet İşlemleri

Boş Koltuk:205
Dolu Koltuk:156
Bilet Al

Sezuan ın İyi İnsanı
Akün Sahnesi

İnsanların yakınmalarından rahatsız olarak yeryüzüne inen ve iyi insanı arayan tanrılar Sezuan şehrinde kendilerine kapısını açan tek kişiyi, fahişe Shen Te yi, Sezuan ın iyi insanı ilan eder ve Shen Te ye bir miktar para yardımında bulunurlar. Ama bir şartları vardır, Shen Te nin yardımsever ve iyi bir insan olması. Shen Te diğer insanlar için örnek olacak bir başarı hikayesine imza atacak ve böylelikle dünya düzeni olduğu gibi devam edebilecektir. Shen Te, tanrılardan aldığı yardımla bir tütün dükkanı açar. Fakat yardıma ihtiyacı olanlar o kadar çoktur ki hem iyilik yapmak hem de tütün dükkanını idare etmek neredeyse imkansızdır. Shen Te dükkanının batmasını engellemek için, çareyi işbilir, acımasız, hayali kuzeni Shui Ta kılığına girmekte bulur. Fakat yoksulluğun kol gezdiği Sezuan da iyi kalabilmek çok zordur, zaman geçtikçe Shen Te sahneyi tümüyle Shui Ta ya bırakmak zorunda kalır.

Yazan: Bertolt Brecht

Yönetmen: Bilal Akar, Dila Okuş, Elif Karaman

Oyuncular: Ariya Toprak, Bilal Akar, Burçin Yıldırım, Büşra Karpuz, Çağla Ay, Dilşad Sağlam, Elif Karaman, Emre Ersezer, Erdi Aydın, Gamze Uçak, Gökhan Güler, Gül Erdoğmuş, Gülşen Dönmez, Hakan Söyler, İlke E. Albar, Kerem Renda, Mehmet Caner Soyulmaz, Merve Ceyhan, Mesadet Sözmen, Mustafa Yıldız, Oğuzhan Okumuş, Serhat Kurtuluş, Tülin Ebcioğlu, Tahir Demircan, Ümitcan Batur, Veli T. Akyol

İki Perde

Sezuan ın İyi İnsanı
19 Kasım 2012 Pazartesi 20:00

(Kaynak: Ankara Tiyatro Festivali)

***

Ayrıca bakınız:

LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OYUNCULARI, ŞİMDİ DE BRECHT KORSANLIĞINA BAŞLADI!