19 Ekim 2012 Cuma

Duruşmaya egemen olamayan HULUSİ PUR, nasıl yargılama yapıyor?

"Fazıl" Say

"Hal­kın bir ke­si­mi­nin be­nim­se­di­ği di­ni de­ğer­le­ri ale­nen aşa­ğı­la­ma” suç­la­ma­sıy­la 1.5 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı ta­le­biy­le ilk kez ha­kim kar­şı­sı­na çı­kan Fa­zıl Say'a malum çevrelerden destek yağıyor... Nerede bir sarhoş ve İslam karşıtı varsa hepsinin koro halinde "Beni de Fazıl Say" demeleri dikkat çekiyor...


Tarık Akan, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Bedri Baykam gibi sanatçılarla; Taraf, Birgün, Cumhuriyet, Evrensel gibi gazetelerin yanı sıra bazı yazarlardan da Say'a destek geldi.

Örneğin Vatan'dan Ruhat Mengi, bugün “Beni de Fazıl Say” diyerek, Say'a ve “düşünce özgürlüğü” olarak değerlendirdiği şok sözlerine sahip çıktı.

Say'cı koroya Hürriyet'ten Ahmet Hakan da katıldı. AHC de bugün “Fazıl Say'ın o şiiri yazdı diye başına gelenlere bütün hücrelerimle isyan ediyorum” dedi.

O SÖZLERİ

Say bir sosyal paylaşım sitesinde, "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?", "Müezzin 22 saniyede okudu aksam ezanini yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Raki masasi?" ve "Tanrı, uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi ?? Bunu da dusun!!" şeklinde yazılar yazmıştı.

HEPSİNİ 'FAZIL' SAY

Habervaktim.com olarak biz de diyoruz ki: "Nerede bir İslam karşıtı, nerede bir sarhoş varsa hepsini Fazıl Say..."

KÜ­FÜR­BAZ, H­KİM KAR­ŞI­SIN­DA


Öte yandan, CHP'nın kay­bet­ti­ği her se­çim son­ra­sın­da Tür­ki­ye'yi terk ede­ce­ği­ni söy­le­di­ği hal­de bir tür­lü git­me­yen Fa­zıl Say, dün kü­für ve ha­ka­ret­ten yar­gı­lan­dı­ğı da­va­da ha­kim kar­şı­sı­na çık­tı. Say'ın avu­kat­la­rı du­ruş­ma sa­lo­nun­da, CHP'li­ler ve ma­lum ke­sim ise ad­li­ye önün­de te­rör is­ter­di. Sos­yal med­ya­da di­ni de­ğer­ler­le dal­ga ge­çip kü­für et­ti­ği için du­yar­lı va­tan­daş­lar ta­ra­fın­dan hak­kın­da suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nan Fa­zıl Say'ın yar­gı­lan­ma­sı­na baş­lan­dı. İs­tan­bul 19. Sulh Ce­za Mah­ke­me­si'nce gö­rü­len da­va­nın ilk du­ruş­ma­sı­na, sa­nık Fa­zıl Say ve müş­te­ki­ler Em­re Bu­ka­ğı­lı, Tu­ran Gü­müş ve Or­kun Şim­şek ile ta­raf­la­rın avu­kat­la­rı ka­tıl­dı. Öte yan­dan Say'ın avu­kat­la­rı ara­sın­da KCK ve DHKP-C da­va­sı sa­nık­la­rı­nın mü­da­fii Tay­lan Ta­nay'ın da ol­du­ğu öğ­re­nil­di.

“Hal­kın bir ke­si­mi­nin be­nim­se­di­ği di­ni de­ğer­le­ri ale­nen aşa­ğı­la­ma” suç­la­ma­sıy­la 1.5 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı ta­le­biy­le ilk kez ha­kim kar­şı­sı­na çı­kan Fa­zıl Say kim­lik tes­pi­tin­de mü­zis­yen ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, ge­li­ri­nin be­lir­siz ol­du­ğu­nu söy­le­di. İd­di­ana­me­nin okun­ma­sı­nın ar­dın­dan sa­vun­ma­sı­nı ya­pan Say, “Hak­kım­da­ki suç­la­ma­la­rı red­de­di­yo­rum. Be­ra­ati­me ka­rar ve­ril­me­si­ni is­ti­yo­rum” de­di.

Müş­te­ki Ali Em­re Bu­ka­ğı­lı ise sa­nı­ğın ha­ka­ret ve söv­me­ye va­ran ifa­de­ler kul­lan­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı. Ken­di­si­ne sa­taş­ma­lar ol­du­ğu­nu id­dia eden Bu­ka­ğı­lı du­ruş­ma­nın giz­li ya­pıl­ma­sı­nı is­te­di. Say'ın yaz­dı­ğı ifa­de­le­ri oku­du­ğun­da in­cin­di­ği­ni be­lir­ten müş­te­ki Tu­ran Gü­müş, “Da­ha son­ra ha­ber­le­ri oku­du­ğum­da kav­ga ha­va­sı ol­du­ğu ka­na­ati­ne var­dım” de­di. Müş­te­ki Or­kun Şim­şek, söz ko­nu­su ifa­de­le­rin ifa­de öz­gür­lü­ğü ile açık­la­na­ma­ya­ca­ğı­nı söy­le­di.

Müş­te­ki Bu­ka­ğı­lı'nın avu­ka­tı Ay­fer Ba­yer­den, sa­lon­da Say'ın yaz­dı­ğı da­va ko­nu­su ifa­de­le­ri oku­ya­rak, “Bu sözler üç bü­yük di­nin be­nim­se­di­ği di­ni de­ğer­le­ri ale­nen aşa­ğı­la­mak­tır. Bu se­bep­le şi­ka­yet­çi­yiz” di­ye ko­nuş­tu.

MAH­KE­ME SA­LO­NUN­DA ŞOV YAP­MA­YA KALK­TI­LAR

Fa­zıl Say'ın avu­kat­la­rı ve des­tek için ge­len bir grup sık sık müş­te­ki­le­re sa­ta­şa­rak du­ruş­ma dü­ze­ni­ni boz­du. Müş­te­ki­le­rin sö­zü­nü ke­sip sa­ta­şan gru­ba da­va­nın ha­ki­mi HULUSİ PUR'un tep­ki gös­ter­me­me­si dik­kat çek­ti. Müş­te­ki­le­rin mü­da­hil­lik ta­lep­le­ri­nin red­de­dil­me­si­ni is­te­yen Say'ın avu­kat­la­rı, mü­vek­kil­le­ri­nin be­ra­atı­nı ta­lep et­ti.

Ka­rar­ı­nı açık­la­yan mah­ke­me, Bu­ka­ğı­lı ve Şim­şek'in mü­da­hil­lik ta­lep­le­ri­ni ka­bul et­ti. Mah­ke­me, söz ko­nu­su ifa­de­le­rin ya­zıl­dı­ğı ta­rih­te müş­te­ki­le­rin sos­yal pay­la­şım si­te­sin­de Say'ın ta­kip­çi­si olup ol­ma­dık­la­rı yö­nün­de bel­ge sun­ma­la­rı­nı ka­rar­laş­tır­dı. Say'ın du­ruş­ma­dan ba­ğı­şık tu­tul­ma­sı­na ka­rar ve­ren mah­ke­me, du­ruş­ma­yı er­te­le­di. Ar­dın­dan Fa­zıl Say, ad­li­ye gü­ven­li­ğin­den so­rum­lu özel gü­ven­lik gö­rev­li­le­ri eş­li­ğin­de ad­li­ye oto­par­kı­na gö­tü­rül­dü. Say bu­ra­dan ara­cı­na bi­ne­rek ad­li­ye­den ay­rıl­dı.

MA­LUM YÜZ­LER Yİ­NE SAH­NE­DEY­Dİ

Öte yan­dan Say'a des­tek ver­mek için Ad­li­ye önün­de top­la­nan grup AK Par­ti Hü­kü­me­ti aley­hi­ne slo­gan at­tı. CHP İs­tan­bul İl Baş­ka­nı Oğuz Ka­ğan Sa­lı­cı, Ta­rık Akan, Rut­kay Aziz, Bü­lent Ka­ya­baş ve Sel­çuk Yön­tem'in de bu­lun­du­ğu çok sa­yı­da ki­şi ad­li­ye önün­de top­la­nıp, “Fa­zıl Say yal­nız de­ğil­dir”, “Öz­gür sa­nat öz­gür dün­ya”, “AKP sa­nat­çı­yı ra­hat bı­rak” ya­zı­lı pan­kart ve dö­viz­ler ta­şı­dı.

"Dİ­Nİ DE­ĞER­LE­RE KÜ­FÜR İFA­DE ÖZ­GÜR­LÜ­ĞÜ DE­ĞİL­DİR"


Da­va­yı açan du­yar­lı va­tan­daş Ali Emir Bu­kağı­lı du­ruş­ma son­ra­sı şöy­le ko­nuş­tu:

"Du­ruş­ma sa­lon­da biz­le­ri na­sıl ta­ciz et­tik­le­ri­ni gör­dü­nüz. Bu tarz ey­lem­ler de açık­ça pro­vo­kas­yon ol­du­ğu bel­li. Ay­rı­ca mah­ke­me­ye de bas­kı ama­cı­nı ta­şı­yor. İfa­de öz­gür­lü­ğün­den dem vu­rup sa­vun­ma ya­pan sa­nık ta­ra­fı, müş­te­ki­le­ri du­ruş­ma­da ko­nuş­tur­ma­yıp sü­rek­li söz­le­ri­ni kes­ti­ler, gü­rül­tü yap­tı­lar. Sırf bu se­bep­ten müş­te­ki ve müş­te­ki avu­kat­la­rı bir­kaç kez ka­pa­lı otu­rum ta­le­bin­de bu­lun­du. Ağ­za alın­ma­ya­cak söz­le­ri di­ni de­ğer­le­re, inanç­lı in­san­la­ra yö­nelt­mek kim­se­nin had­di­ne de­ğil­dir. Di­ni de­ğer­le­re sal­dı­rı ka­nun­la­rı­mız­ca ko­run­muş­tur, bu ko­nu­da suç iş­le­yen so­nu­cu­na da kat­lan­ma­lı­dır. He­le ki twit­ter gi­bi mil­yon­lar­ca ki­şi­ye anın­da ula­şı­la­bi­len bir sos­yal pay­la­şım si­te­sin­den böy­le ha­ka­ret­le­rin sarf edil­me­si­nin hiç­bir açık­la­ma­sı ola­maz. Bir de bi­ri­le­ri ifa­de öz­gür­lü­ğün­den bah­se­di­yor, or­ta­da ifa­de yok ki ifa­de öz­gür­lü­ğü ol­sun, or­ta­da ha­ka­ret, kü­für var, bun­la­rın in­ter­net­ten ya­yıl­ma­sı ha­di­se­si var. O yüz­den kim­se ola­yı çar­pıt­ma­sın. Her­kes dü­rüst ol­sun. San­ki sa­de­ce Ömer Hay­yam'ın bir di­ze­si ya­zıl­mış gi­bi ha­ber­ler çı­kı­yor, bir ke­re o di­ze­nin Ömer Hay­yam'a ait ol­ma­dı­ğı­nı Mu­rat Bar­dak­çı açık­la­dı. Ay­rı­ca bu di­ze­nin ya­nın­da id­di­ana­me­den de gö­rü­le­ce­ği üze­re 5-10 ay­rı cüm­le­de kü­für ve ha­ka­ret­ler var, bun­la­ra bi­ri­le­ri hiç de­ğin­mi­yor. Oy­sa esas suç un­sur­la­rı bu cüm­le­ler. Bu ki­şi bir şe­kil­de bu tip çıkış­lar­la ken­dini gün­deme getir­tiyor. Ama seçilen yön­tem hem çok çir­kin, hem de hukuka ay­kırı."

(Kaynak: HABER VAKTİM)

***

Ayrıca bakınız:


"Tiyatro sanatçısı" olduğunu iddia eden şahıs Bulunmaz'ı yargılatıyor...

Dalyanoğlu için: Yargıç Hulusi Pur'a Yargıtay öncesi Bulunmaz katkısı!


Hilmi Bulunmaz, ilk kez olarak duruşmaya ciddî biçimde hazırlanamıyor!


Avukat Eyyüp Fırat Kuyurtar, Hilmi Bulunmaz'dan yine hukuk dersi aldı!


Bir saatte altı dosyayla ilgilenirken savunmamı kısıtlayan yargıca itiraz!


Bulunmaz, Av. Eyyüp Fırat Kuyurtar'la Duygu Dalyanoğlu'na ders verdi!