12 Ekim 2012 Cuma

SOSYALİST SANATÇI HİLMİ BULUNMAZ, KENDİSİNİ YANLIŞ TANITAN AŞAĞIDAKİ YAZI NEDENİYLE, ŞÜPHELİ SANIK DAVALI MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'YI, "HAKARET VE İFTİRA" SUÇLARINI İŞLEDİĞİNİ İDDİA EDEREK, T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA ŞİKÂYET EDİP, ŞÜPHELİ SANIK MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'DAN DAVACI OLACAK!

H. Hilmi Bulunmaz'ın Adliye Ziyaretleri Devam Ediyor…

Uluslararası Elmas Kalemleri Taciri H. Hilmi Bulunmaz, kendi blogspot'undan öğrendiğimize göre, bugün Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı'yı tekrar savcılığa şikayet etmiş.

Bir önceki haberimiz sonrası da şikayette bulunan Bulunmaz, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde ".. MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI adlı şahıs, benim, hemen hemen hiçbir kimseye, hiçbir zaman için, asla ve kesinlikle hakaret etmemeye büyük özen gösterdiğimi bilmesine karşın, bilerek, isteyerek, kasten, beni "HAKARET EDEN" insan tipi olarak sunup, benim, tiyatro kamuoyu nezdinde küçük düşmeme neden olmak istemektedir." derken, sitesinden yönelttiği şu satırları yok sayabilmektedir:

"Siz, (ben, halkım, tüyü bitmemiş yetim; bireyin, ailenin, kentin, ulusun, emekçi sınıfın nöbetini tutarken) 'LİNÇÇİ OROSPU ÇOCUKLARI' olarak götlerinize üşüşen pirelerin ezelî rekabet maçlarındaki hakemlerin 'maymungötürengi' kartlarına ve emekçilerin iktidar özlemini diri tutmak için 'varlığını emekçi varlığına armağan eden adam' hakkında kararlar vermesini istediğiniz hâkimlerin sopalarına götünüzü yaslama derdindesiniz!"

Bir video konuşmasında ise, İstanbul Barosu'na yönelttiği şu satırları da yok saymakta: "… o da sahtekarlık yaptığı için adliyede, delil karartması yaptığı için İstanbul Barosu da sahtekar bir kurumdur bana göre." Hukuk kurumlarına dahi hakaret etmeyi kendisinde hak olarak görmekte ve savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde "…hemen hemen hiçbir kimseye, hiçbir zaman için, asla ve kesinlikle hakaret etmemeye büyük özen gösterdiğimi bilmesine karşın..." diyebilmektedir.

Hakimleri "eli sopalı" olarak tanımlamakta, 16.000 avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu'nu "sahtekar" bir kurum olarak nitelemekte, küfür ve hakaretleri nedeniyle küfürsüz yayın çağrısı yapan onlarca tiyatro, hemen hemen tüm tiyatro sivil örgütleri ve 1.100 civarında tiyatro insanına yönelik olarak "Linççi Orospu Çocukları" diyebilmekte, İ.B.B.Şehir Tiyatrolarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları olarak yaftalayabilmektedir. Yüzlerce küfür ve hakaretleri sitesinde yayında durmaktadır.

H. Hilmi Bulunmaz'ın, savcılık şikayetleriyle basın üzerinde baskı oluşturmaya, hakkında açılmış ve açılacak davalara gözdağı vermeye çalışmakta olduğu düşünülmektedir.

Savcılığa vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, Temmuz 2011 tarihinde noter kanalıyla gönderdiği taleple, adının geçtiği haberlerin (linklerini tek tek vererek) kaldırılmasını istemiş, Yayın Kurulu da kendisinin bu talebini görüşüp, hiçbir suç unsuru olmamasına, sadece haber olmasına karşın mademki böyle bir talebi var, "bu talebi kabul edelim ve ilgili haberleri yayından kaldıralım" kararı alınmış ve bu karar bir yıldan fazla bir süre önce uygulanmıştır, haberlerin H. Hilmi Bulunmaz'ın talebi ile yayından kaldırıldığı da ayrı bir haberle okurlara duyurulmuştur. Tüm bu haberlerin kaldırıldığını bilmesine rağmen şikayet dilekçesine ekleyerek, savcılık makamını yanıltmaya çalışmakta, bilerek yargıya gerçek dışı beyanda bulunmaktadır.

Tüm hakaret içeren yayınları notere onaylatılmış olup, hakaret dışı eylemleri de TCK'nın tüm maddeleri gözden geçirilerek avukatlarımız tarafından incelenmekte olup, dosya çalışmaları kapsamlı olarak devam etmektedir.

H. Hilmi Bulunmaz hakkında bugüne kadar mahkumiyetle sonuçlanan ve devam etmekte olan davalar şöyle:

1. Şikayetçi: Av. Mehmet Bozkır
Soma Sulh Ceza Mahkemesi
Dosya No: 2011 / 578
Karar No: 2012 / 768
C. Savcılığı Esas No: 2011/768
Karar: Adli para cezası.

2. Şikayetçi: Seval Deniz Karahaliloğlu
Karşıyaka 3. Sulh Seza Mahkemesi (İzmir)
Esas No: 2012-289
Karar No: 2012-1119
Karar: Adli para cezası. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı kaldırıldı, hüküm açıklandı.

3. Şikayetçiler: Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan, Oyun Atölyesi
İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi
Esas No: 2011/ 3218
Karar: 3 ayrı para cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

4. Şikayetçi: Haluk Bilginer
İstanbul 7 Sulh Ceza Mahkemesi
Esas No: 2011/217
Karar: 5 ay hapis cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi

5. Mustafa Şükrü Demirkanlı
İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi
Dosya No: 2011/ 3131
Karar: Adli para cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

6. Şikayetçi: Levent Çağlayan
Trabzon 3. sulh Ceza Mahkemesi
Dosya No: 2012 / 256
Dava aşaması: Karara kaldı, duruşma 2 Aralık 2012

8. Şikayetçi Av. Burhan Gün- Nurhan Tekerek
9. Asliye Ceza Mahkemesi
Dosya No: 2010 / 337
Dava aşaması: Karara kaldı.

Seval Deniz Karahaliloğlu davasında "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararı kaldırıldığı için, diğer davalardaki "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararları da tek tek kaldırılacaktır.

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi

Haber Giriş Tarihi: 11 Ekim 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)