12 Ekim 2012 Cuma

Yeni Tiyatro yazarı Ömer ÖZTÜRK'ün soyadı "ÖZTRÜK" olmuş!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, 1975 yılından bu yana soyadı ÖZTÜRK olan Ömer'in soyadının "asimile" sonucu "ÖZTRÜK"leşmesini çok TRÜK (tiyatroda teknik ustalıkla yapılan gösteri) buldu! (Fotoğraf: Cemal Bulunmaz)

Oyun yazarı Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi yazarlarından Ömer Öztürk, zaman zaman bize ziyarete gelmeyi alışkanlık hâline getirdiği için, onun bizimle sohbet etmesinden rahatsızlık duymadığımız gibi, bu sohbetlerden keyif de alıyoruz.

Ömer Öztürk, bugün (12 Ekim 2012 Cuma) yine bizi ziyaret edip, bizimle uzun uzun sohbet etti. Sıcak çaylar eşliğinde yaptığımız sohbetin omurgası, tabii ki, hep tiyatro sanatı çevresinde gezindi.

Yeni Tiyatro Dergisi'nin Ekim 2012 tarihli 42. sayısının "içindekiler" sayfasında, soyadının neden "ÖZTRÜK" olarak yazıldığını dile getirdiğimiz Ömer, elini büyük bir hızla çantasına atıp, bu derginin Eylül 2012 tarihli 41. sayısının kapağındaki "ÖZTRÜK" yazısını gösterirken düşünemediğim kadar gergindi. 

Sık sık gezilere çıktığım ve LİNÇÇİ şahıslarla hukukî davalarımın yoğunluğu nedeniyle azalan dikkatimi yüzüme vuran Ömer'den ve okurlarımdan özür dileyerek, Devlet Tiyatroları'ndan hâlâ reklâm almayı başaran Yeni Tiyatro Dergisi'ni uyarmaya devam edeceğim!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz