13 Ekim 2012 Cumartesi

LİNÇÇİLERİN avukatı Burhan Gün'e tiyatrosunu teslim eden Baro!

Bazıları hâlâ korkuyor... Darbeci Baro'nun "Baron"ları gibi!

Hasan Karakaya
13 Ekim 2012

(...)

BA­RO­LA­RA ÇE­Kİ­DÜ­ZEN!

Ta­biî, “top­lum”un “kor­ku”la­rın­dan kur­tul­muş ol­ma­sı, “bi­ri­le­ri”nin ha­la “kor­ku çu­ku­ru”nda de­be­len­di­ği ger­çe­ği­ni or­ta­dan kal­dır­mı­yor...

Evet, “bi­ri­le­ri” ha­la kor­ku­yor.

Me­se­la, “Ba­ro”la­rın kor­ku­su.

Pe­ki, ne­den kor­ku­yor­lar?..

Efen­dim;

AK Par­ti Or­du Mil­let­ve­ki­li Mus­ta­fa Ha­ma­rat ta­ra­fın­dan Mec­lis'e bir “ka­nun tek­li­fi” ve­ril­miş... Tek­lif; “Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği ve Ba­ro se­çim sis­te­mi­nin de­ğiş­ti­ril­me­si”ni, “TBB'ye de­le­ge se­çi­min­de, üye sa­yı­sı faz­la olan bü­yük il­le­rin ba­ro­la­rı­nın ağır­lı­ğı­nın kal­dı­rıl­ma­sı”nı ön­gö­rü­yor­muş!..

İs­tan­bul Ba­ro­su Baş­ka­nı Ümit Ko­ca­sa­kal; kol­tu­ğu­na “rap­ti­ye” ko­nul­muş gi­bi, hop otu­rup, hop kalk­mış!..

“Bu gi­ri­şim” de­miş;

“Uyum­lu yar­gı­dan son­ra, uyum­lu Ba­ro­lar Bir­li­ği adı­mı­dır!”

Açık ve net söy­le­ye­yim; AK Par­ti Or­du Mil­let­ve­ki­li Mus­ta­fa Ha­ma­rat, böy­le bir ka­nun tek­li­fi ver­mek­te geç bi­le kal­mış­tır.

Zi­ra, “TBB'de­ki ve Ba­ro'lar­da­ki se­çim sis­te­mi”nin de­ğiş­ti­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni bu kö­şe­de de­fa­lar­ca yaz­dım.

En son 4 Ağus­tos 2012 ta­rih­li ya­zım­da, “Ba­ro'da­ki des­pot uy­gu­la­ma”ya dik­kat çek­miş ve “se­çim”ler­de “Nis­bî Tem­sil Sis­te­mi” uy­gu­lan­ma­sı­nı tek­lif edip, de­mi­şim ki;

Şu ha­le ba­kın;

İs­tan­bul Ba­ro­su; “Ka­sım ayın­da­ki se­çim­ler” ön­ce­sin­de “2008 yı­lı tak­ti­ği”ni uy­gu­la­ma­ya baş­la­mış!..

Ümit Ka­ba­sa­kal mı,

Ümit Ko­ca­sa­kal mı,

Yok­sa Ümit Ka­ra­sa­kal mı ol­du­ğu­nu bir tür­lü öğ­re­ne­me­di­ğim son de­re­ce ag­re­sif ve iti­ci zat; “Staj Eği­tim Mer­ke­zi'ne ba­şör­tü­lü sok­ma­ma” uy­gu­la­ma­sın­dan son­ra, “ya­sa­ğın sı­nı­rı”nı da­ha da ge­niş­let­miş!..

Ba­ro, şim­di de “mah­ke­me dı­şın­da” ya­sak uy­gu­la­ma­ya baş­la­mış!..

“Ad­li­ye”ler­de­ki ba­zı bi­rim­le­re ası­lan “uya­rı” ya­zı­la­rın­da de­ni­li­yor­muş ki;

“Ba­ro oda­la­rı, ic­ra mü­dür­lük­le­ri, mah­ke­me ka­lem­le­ri ile cum­hu­ri­yet sav­cı­lık­la­rı nez­din­de gö­re­vin ka­mu­sal ni­te­li­ği se­be­biy­le ke­şif ve ha­ciz ma­hal­le­rin­de de tür­ban ta­kıl­ma­ma­sı ge­rek­mek­te­dir!”

An­la­şı­lan o ki;

Ümit Ko­ca­sa­kal, bu ya­sak­lar­la “se­çi­mi ga­ran­ti­le­me­yi” he­sap­lı­yor!..

Ka­ba­hat on­da de­ğil!..

Ka­ba­hat, “na­sıl ol­sa ka­za­na­ma­yız” di­ye­rek “oy­la­ma­ya” git­me­yen mü­te­dey­yin avu­kat­lar­da!..

Ve de, Hü­kü­met'te!..

Evet, evet: Hü­kü­met'te!..

Ni­ye mi?..

Ba­kın, an­la­ta­yım...

Ma­lûm­la­rı­nız ol­du­ğu üz­re;

7 Ka­sım 2010'da İs­tan­bul Ba­ro­su için Ha­liç Kong­re Mer­ke­zi'nde bir se­çim ya­pıl­dı ve se­çi­mi “Ön­ce İl­ke Gru­bu” ada­yı Doç. Dr. Ümit Ko­ca­sa­kal ka­zan­dı... Böy­le­ce, Ko­ca­sa­kal; “te­le­viz­yon­lar­da­ki caz­gır­lık­la­rı”nın da kar­şı­lı­ğı­nı al­mış ol­du!..

Ko­ca­sa­kal, 19 bin 816 avu­ka­tın oy kul­lan­dı­ğı se­çim­de en ya­kın ra­ki­bi o za­man­ki baş­kan Mu­am­mer Ay­dın'a 1560 oy fark ata­rak 6 bin 80 oy ile baş­kan se­çil­di.

Se­çim­de Mu­am­mer Ay­dın 4 bin 520, Hu­ku­kun Üs­tün­lü­ğü Plat­for­mu ada­yı avu­kat Sa­tıl­mış Şa­hin 4 bin 55, Çağ­daş Avu­kat­lar Gru­bu ada­yı avu­kat Ke­mal Ay­taç 3 bin 247, Ka­tı­lım­cı Avu­kat­lar Gru­bu ada­yı avu­kat Mus­ta­fa Ke­mal Gün­gör 1236 ve Öz­gür­lük­çü Hu­kuk Plat­for­mu ada­yı avu­kat Fev­zi Çe­lik 678 oy al­dı.

Ra­kam­la­rı özel­lik­le ver­dim ki; alı­nan oy­lar ara­sın­da­ki “fark” gö­rü­le­bil­sin!..

Gör­dü­ğü­nüz gi­bi;

“Baş­kan” se­çi­len aday ile di­ğer aday­lar ara­sın­da­ki fark 1500-2000 ci­va­rın­da!..

Ama, “6 bin” oy alan grup, “yüz­de 30” oy ora­nı ile “bü­tün yö­ne­ti­mi be­lir­le­me” yet­ki­si ka­za­nır­ken, onun ge­ri­sin­de ka­lan “top­lam 13 bin oy” ya­ni “yüz­de 70” oy alan grup­lar, “hiç tem­sil edil­mi­yor”lar!..

(...)

(Kaynak: HABER VAKTİM)