16 Eylül 2012 Pazar

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren TAKSAV'ın düzenlemiş olduğu 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde, Yener Aksu & Zafer Gecegörür iğrençliği!

(...)

Sayın Genco Erkal,

Zafer Gecegörür arkadaş bunları yeni yapmıyor ki... Mesela yine, Ankara Tiyatro Festivali'ne Melih Cevdet Anday'ın "İÇERDEKİLER" adlı oyunu ile katılmıştı. Bizler de, oyunu izlemeye gittik. Ama gelin görün ki, oyun, birinci perde sonunda bitti. Oyuncular selama durdu. Ne olduğunu anlayamadık. Ancak, daha sonra, Zafer Gecegörür'e "Niye böyle oldu?" diye sorduğumuzda; "Oyunda rol alan kız turneye gelemedi, biz de tek perde oynamak zorunda kaldık" dedi. "İyi de seyirciye niye hiçbir açıklama yapmadınız" dediğimizde. "Önemli değil ya, olur böyle şeyler" dedi. Aynı eleştiriyi, festival yöneticisi Yener Aksu'ya yaptığımızda, o da hiç önemsemedi: "Önemli değil ya, olur böyle şeyler" dedi.

Onlar, böyle şeyleri önemli saymaz sayın hocam, önemli olan Zafer Gecegörür arkadaşın tiyatro yapması, Yener Aksu'nun festival adı altında tiyatro organizatörlüğü yapıp para kazanması. Bunun dışında, hiçbir şeyin önemi yok sayın hocam .

Saygılar sunuyorum
Gençoyuncular Sahnesi

(...)

(Kaynak: Sahne Tozu)