9 Ağustos 2012 Perşembe

Engin Alkan, yuvarlak sözler de etmiş olsa, biz sözün peşindeyiz!

Engin Alkan, çemberden bile yuvarlak bir söz etmişti:

"Her şeyden önce şunu çok iyi belirtmek gerekiyor: Biz bu yok edilişe izin vermeyeceğiz. ŞT sanatçıları belki de tarihinde ilk kez bu kadar sıkı kenetlendi. Bu yönetmeliği onaylamıyoruz ve uygulamayacağız. Bunun sonuçları neyse hep beraber katlanacağız. Canımızın acıyacağını ve bizi zor günlerin beklediğini biliyoruz. Ancak ben kendi bedenimi, kendi yeteneğimi, kendi becerilerimi onların bu tasarılarına alet etmeyeceğim. Çünkü böyle yaparsam kendime ihanet etmiş olurum."

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)

***

İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NDA YENİ OYUNLARIN PROVALARINA BAŞLANDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 Sezonu’nda sahnelenecek olan dört yeni oyunun provalarını 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren sürdürmekte...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 Sezonu’nda sahnelenecek olan dört yeni oyunun provalarını 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren sürdürmekte.

İBB Şehir Tiyatroları’nın 2012-2013 repertuarında yer alan Mehmet Murat İldan’ın yazdığı, Hülya Karakaş’ın yönettiği “Büyünün Gözleri”; Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Bilge Emin’in çevirdiği, M. Nurullah Tuncer’in yönettiği “Dar Ayakkabıyla Yaşamak”, Anton Çehov’un yazdığı, Belgi Paksoy’un çevirdiği, Engin Alkan'ın yönettiği “Vişne Bahçesi” ve Can Doğan’ın yazıp, yönettiği çocuk oyunu “Ali Baba ve Kırk Haramiler” adlı dört oyun sezon için hazırlıklara başladı.

İBB Şehir Tiyatroları yeni sezonda 2011-2012 Sezonu’nda sahnelenen oyunların yanı sıra yeni oyunlarıyla Ekim ayında perdelerini açacak.

Ekim 2012’de buluşmak üzere…

(Kaynak: tiyatronline)